2020-12-20
Vinnaren visar upp sitt diplom via en livesändning på datorn.

Ett stort grattis till Jörgen Ahlbom som här visar upp sitt diplom via datorn, som vi är vana att se honom.

Årets eldsjäl 2020

Under lördagen, den 19 december, överraskades en Gnestabo lite mer än vanligt. Strax innan direktsändning levererades nyheten att hans fantastiska insatser lett honom till att bli årets eldsjäl i Gnesta kommun 2020.

Vanligtvis brukar detta pris utdelas på årets sista kommunfullmäktige. Men på grund av rådande restriktioner fick det i år ske på ett annorlunda sätt. I år delades utmärkelsen ut till Jörgen Ahlbom för hans insatser med Ahlboms musikquizz som har roat många människor under pågående pandemi. Ett musikquiz som har genomförts helt digitalt. Vad passade då bättre än att vinnaren fick sitt pris online.

Årets motivering

Gnesta kommuns pris till Årets Eldsjäl 2020 tilldelas Jörgen Ahlbom.

Med stor kreativitet, glädje och kärlek har Jörgen engagerat Gnestabor med kluriga musikquizz och bjudit på värme, sällskap och god stämning i mångas vardagsrum. Tack vare den digitala plattformen har den geografiska spridningen blivit stor, och Gnesta kommun är nu en plats som ännu fler känner till.

Jörgen är sedan tidigare bland annat känd för sitt engagemang kring sport, fiske och varmkorv. Nu har han också tagit steget att bli en lokal kulturprofil. Jörgen är genom sitt engagemang väl värd utmärkelsen – årets eldsjäl i Gnesta kommun.

Årets eldsjäl är en utmärkelse som Gnesta kommun instiftade under 2017. I de nya bidragsregler som antogs av kommunfullmäktige i november 2015 togs utdelning av kulturpris, ungdomsledarpris och stipendier/pris för idrottsliga prestationer bort och utmärkelsen Årets Eldsjäl tillkom.

Utmärkelsen riktar sig till någon lokal kreatör, ideellt engagerande och inspirerande medborgare eller förening. Årets eldsjäl utses varje år av kommunstyrelsens presidium.