2019-10-25
en gammal kassadagbok från 1959

Arkivens dag 2019

Arkivet är din historias minne. Utan bevarade handlingar finns inga spår bakåt i tiden som berättar om er verksamhet och om er historia. Hösten 2019 arbetar Arkiv Sörmland med särskilt fokus på Gnesta.

Känns det svårt och tråkigt med arkiv? Det behöver det inte alls vara – och det finns hjälp att få! Under hösten 2019 arbetar Arkiv Sörmland med särskilt fokus på Gnesta. Vill du veta mer om hur du tar hand om din förenings arkiv? Vi kan hjälpa dig! I samband med Arkivens dag, den 9 november, finns det arkiv-personal på plats på Gnesta bibliotek för att svara på dina frågor och ge tips.

Arkiv Sörmland är en resurs för föreningar och företag i Sörmland som behöver hjälp att ta hand om sina arkiv. De samarbetar med kommunarkiven där arkivmaterialet från länets föreningar förvaras sedan de hjälpt till att ta hand om det.

Passa på att ta del av utställningen med berättelser och arkivglimtar ur kommunens historia. Den finns uppställd på biblioteket i Gnesta för allmän beskådan, se relaterad info. Varmt välkommen önskar Arkiv Sörmland och Gnesta kommun.

Senast publicerad 2019-10-25