2017-08-07

Axplocket vecka 32

Här kommer 17 anledningar att roa sig i Gnesta kommun. I denna veckas axplock finns det något för alla. Det erbjuds gymnastik, konserter, fotboll, invigning, barnunderhållning, ridläger, slåtter, gourmetvandring och mycket mer.

Mer om detta och lite till hittar du i denna veckas axplock som sträcker sig över perioden måndagen den 7 till måndagen den 14 augusti 2017. Fler evenemang hittar du härlänk till annan webbplats.

Vill du som arrangör få med ditt evenemang så skickar du in all information hitlänk till annan webbplats.

Mycket nöje i Gnesta kommun! 

Utställning: Bob hund vs Papfar

Nu kommer det ambulerande ljudverket bob hund vs Papfar till biblioteket i Gnesta. Med utgångspunkt i fem utvalda bob hund-låtar, tas lyssnarna med ett stag bakåt i produktionen. Tillbaka till de enskilda ljudspåren; sång, bas, gitarr, trummor och keyboard. Detta är en ljudinstallation bestående av flera uppförstorade röd-vita trafikkoner. Det blir möjligt att lyssna till kon för kon, instrument för instrument och höra låten dissekerad och uppspelad i olika rumsliga konstellationer. Utställningen kommer att finnas på biblioteket i Gnesta frå den 7 till och med den 20 augusti 2017.

Dag: Måndagen den 7 augusti 2017
Tid: Se bibliotekets öppettider
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3, Gnesta
Arrangör: Gnesta kommun och Sörmlands museum

 

Sommargympa med Smedsta gymnastikförening

Har du legat på latsidan under semestern och tappat flåset? Då ska du hänga med på sommargympa med Smedsta gymnastikförening vid Tennishallen. Utegympa vid vackert väder, inomhus i tennishallen vid sämre väder.

Dag: Måndagen den 7 augusti 2017
Tid: Klockan 19.00-20.00
Plats: Tennishallen, Gnesta
Entré: 400kr för hela sommaren eller 100 kr/gång för vuxna och 50 kr/gång för senior/ungdom
Arrangör: Smedsta gymnastikförening

 

Två dagar på hästläger

Dessa två dagar fokuserar vi på att samarbeta med hästen från marken, genom olika övningar. Där barnen tillsammans får lära sig att få hästen att följa dem. Utmaningar med olika hinder, banor och bollar. Prova rida med en flagga, rida och kasta lasso samtidigt. Två träningspass med häst per dag samt teori. Tillåter vädret så badar vi i en närliggande sjö.

Ingen tidigare hästvana krävs, har du stor erfarenhet anpassas uppgiften efter det och ger dig nya roliga utmaningar. Det går bra att komma med sin egen häst utan extra kostnad. För barn och ungdomar från 7 år och uppåt som är nyfikna och intresserade av hästar och hur de fungerar. Miniantal fyra deltagare, maxantal åtta deltagare.

Dag: Tisdagen den 8 till onsdagen den 9 augusti 2017
Tid: Klockan 09.00-16.30
Plats: Gården Ängen, längs med väg 223 mellan Björnlunda och Laxne
Kostnad: 1500 kr inkl. lunch och mellanmål
Arrangör: Hästen är PoÄngenlänk till annan webbplats

 

Kvällsbad i Långsjön

Se hit alla sommarlovslediga barn och ungdomar! Efter en svettig sommardag finns det inget som går upp mot ett kvällsdopp! Följ med personalen på Chill till Långsjön för ett härligt kvällsbad. Vi samlas på Chill och reser dit och hem med bil. Detta en av Gnesta kommuns 30 sommarlovsaktiviteter 2017.

Datum: Tisdagen den 8 augusti 2017
Ålder: 12–19 år
Var: Samling Chill, Dagagatan 4. Vi badar i Långsjön, Hållsta
Tid: Samling klockan 19.00, tillbaka klockan 22.00
Anmälan: Drop in
Tag med: Badkläder och handduk
Arrangör: Gnesta kommun

 

Fotbollsturnering i Thuleparken

Vem är bäst på fotboll? Ditt lag eller personalen på Chill? Samla ihop några gamla och nya vänner och lira lite fotboll. Lagen delas upp på plats. Detta en av Gnesta kommuns 30 sommarlovsaktiviteter 2017.

Datum: Onsdagen den 9 augusti 2017
Ålder: 8–15 år
Var: Thuleparken i Gnesta
Tid: Klockan 14.00-17.00
Anmälan: Drop in
Vi bjuder på: Frukt och saft
Tag med: Utomhusfotbollskläder
Arrangör: Gnesta kommun

 

Tonsäkert och tänkvärt: Duo flauto traverso e violino barocco

Välkommen att lyssna till Nils-Erik Sparf, violin – har varit konsertmästare i Kungliga Filharmoniska orkestern och Drottningholms barockensemble. Nils-Erik har turnerat som solist över hela världen. Sven Åberg, flöjt – har varit solistflöjtist vid Norrlandsoperan. Sven är ofta anlitad som solist i Sverige och Frankrike.

Duon spelade ihop första gången på tidigt åttiotal. Den musikaliska resan har gått över alla epokers musik men slutligen hamnat i den ofantligt rika sjuttonhundratals-repertoaren. Duon framför musiken på tidstrogna instrument vilket betyder träflöjt med en klaff och barockviolin med sensträngar och sin tidstypiskt böjda stråke. Musik av Joseph Bodin de Boismortier, Georg Telemann, Bach och Mozart.

Dag: Onsdagen den 9 augusti 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Torsåker kyrka
Arrangör: Frustuna församling

 

Darya och Månskensorkestern på Skottvångs Grufva

Darya och Månskensorkestern, från Stockholm, har sedan 2004 spelat världens vemodigaste musik, finsk tango. Genom att blanda in exotica, beguine, finsk ståltrådsrock, vals, iranska krigssånger och schlager i den finska tangon har orkestern vunnit en stor publik i alla åldrar och från alla sorters bakgrund. I spetsen för orkestern står Sveriges orkrönta tangodrottning Darya Pakarinen.

Darya och Månskensorkestern har turnerat i hela Skandinavien och även Tyskland och gjort musik till teater och film, senast till prisbelönta filmen ”Ingen riktig finne” som vann två Jussi-statyetter (Finlands motsvarighet till Guldbagge) bland annat för bästa filmmusik. Orkestern har också drivit klubben Tangopalatsi på Södra Teatern i Stockholm sedan 2005. I det forumet har Darya och Månskensorkestern samarbetat med en lång rad artister med finsk anknytning, bland andra Frida Hyvönen, Markus Krunegård, Anna Järvinen, Arja Sajonmaa, Nino Ramsby och Love Antell. Missa inte världens vemodigaste orkester. Dans i gröngräset för de som känner sig manade.

Darya Pakarinen – sång, Viktor Littmarck – fiol, Amanda Fritzén – dragspel, Viktor Brobacke – trombon, Daniel Rossetti – gitarr, Oscar Nygren – kontrabas och John Hugardt – trummor.

Dag: Onsdagen den 9 augusti 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs grufva
Entré: 190 kronor
Biljettbokning: Via e-post eller telefon: 0158-259 00
Arrangör: GiG Jazzförening

 

Barnunderhållning: Kråkorkestern

En visföreställning med nyskriven musik och sagotexter om kärlek och ensamhet. För äldre och för yngre. Medverkande: Dan Fägerquist – sång, Johanna Dahl – cello, dragspel och slagverk och Magnus Holmén – slagverk, munspel och gitarr. Underhållningen sker på Skottvångs uteservering där konserter brukar hållas. Vid dåligt väder flyttar vi inomhus.

Dag: Torsdagen den 10 augusti 2017
Tid: Klockan 15.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 80 kr för alla åldrar (barn under 2 år – gratis)
Arrangör: Skottvångs Grufva

 

Kvällsbad i Klemmingen

Efter en svettig sommardag finns det inget som går upp mot ett kvällsdopp! Följ med personalen på Chill till Klemmingsbergsbadet för ett härligt kvällsbad. Vi samlas på Chill och reser dit och hem med bil. Detta en av Gnesta kommuns 30 sommarlovsaktiviteter 2017.

Datum: Torsdagen den 10 augusti 2017
Ålder: 12–19 år
Var: Samling Chill, Dagagatan 4
Tid: Samling klockan 19.00, tillbaka klockan 22.00
Anmälan: Drop in
Tag med: Badkläder och handduk
Arrangör: Gnesta kommun

 

Leif Brixmark and the new Holland band på Södertuna Slott

New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av så många olika stilar att den färdiga brygden inte låter som något annat. Egenskrivna och andras material framförs av de skickliga musikerna. Biljetter kan förköpas på Södertuna Slott telefonnummer 0158-705 00 eller köpas på medborgarkontoret, Marieströmsgatan 3 i Gnesta.

Dag: Fredagen den 11 augusti 2017
Tid: Grillbuffén startar från klockan 17.00, konserten börjar klockan 19.00
Plats: Södertuna Slott, Gnesta
Entré: 175 kronor - enbart konsert, eller 470 kr för buffé och konsert
Arrangör: Södertuna Slott

 

Hellsingland Underground på Skottvångs Grufva

Hellsingland Undergrounds vision har sedan starten varit att skapa musik med djup och lång livslängd. Mytbildningen runt bandet startade redan sommaren 2006, efter deras första spelning på en olaglig festival mitt ute i skogen i Hälsingland. En myt som bara växt och utvecklats för varje platta. Tidigare recensioner har hyllat bandets produktion, de självutlämnande texterna, harmonierna och den spel- och musikglädje som hörs i allt de gör. Lekfullhet, ett maffigt sound, men ändå fyllt av eftertänksamhet.

I september släppte de sitt tredje album, ”Evil Will Prevail” vilket är en skiva som fått dunderfina recensioner såväl i Sverige som ute i världen. Missa inte ett av landets bästa liveband!

Dag: Fredagen den 11 augusti 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs grufva
Entré: 190 kronor
Biljettbokning: Via e-post eller telefon: 0158-259 00
Arrangör: Skottvångs grufva i samarbete med GiG Jazzförening

 

Styrkefabriken öppnar

Styrkefabriken öppnar portarna till Gnestas bredaste gym den 12 augusti. Under hela helgen den 12-13 augusti erbjuds gratis träning till alla, fina öppningserbjudanden och smakprover från Tyngre. Gnesta Taekwondo kommer att finnas på plats för att berätta om sin verksamhet.

Dag: Lördagen den 12 augusti 2017
Tid: Klockan 10.00-18.00
Plats: Industrigatan 8
Arrangör: Styrkefabriken

 

Slåtter vid Grindviks kvarn

Vi slår en äng och samlar ihop höet för att på så sätt främja artrikedomen av de växter som nu blivit altmer sällsynta. Om du vill går det bra att ta med lie, räfsa och matsäck.

Dag: Lördagen den 12 augusti 2017
Tid: Klockan 10.00
Plats: Grindviks kvarn, vägen mot Ehrendal,avtag mot Finnvik
Arrangör: Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta och Likstammens Miljövänner

 

Hembygdsdag på Gryts hembygdsgård

Välkommen till en heldag på hembygdsgården i gamla tiders tecken. Det finns många aktiviteter att ta del av. Här kan du se vad som hände förra året på hembygdsdagenlänk till annan webbplats.

Dag: Lördagen den 12 augusti 2017
Tid: Klockan 11.00-15.00
Plats: Gryts hembygdsgård i Stjärnhov
Arrangör: Gryts hembygdsförening

 

Wild Night Orchestra på Skottvångs Grufva

Avsluta sommarsäsongen med oss med skönt baktaktsgung i gröngräset och grilloset tungt liggande över nejden. Låt oss tillsammans hylla en av historiens mest älskade artister och låtskrivare – Bob Marley.

Gästartister är Desmond Foster och Frida Öhrn samt Viktor Brobacke och Gustav Bendt. Soundsystem: Club Killers.

Wild Night Orchestra är Martin Frontman – sång och gitarr, Clas Lassbo – bas och sång, Rikard Brandén – git, pedal steel, Norpan Eriksson – trummor och David Nyström – keys.

Dag: Lördagen den 12 augusti 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs grufva
Entré: 190 kronor
Biljettbokning: Via e-post eller telefon: 0158-259 00
Arrangör: GiG Jazzförening

 

Gourmetvandring vid Rocklösa gård

Välkommen till Rocklösa och följ med på en gourmetvandring. Ett perfekt sätt att smaka på hela vårt landskap i kombination med en spännande guidning i storslagen och varierad natur. Vi samarbetar med 35 småskaliga mathantverkare i Sörmland och bjuder dig på en stor palett av smaker uppdukade i naturen. På porslinstallrikar avnjuter ni maten sittandes i det gröna. Tillsammans med vår kunniga guide vandrar ni längs sjöar, över ängar, genom hagar med pampiga ekar och på djurens stigar genom skogarna. Er engagerade guide berättar om den unika maten, djuren, naturen och omgivningarnas kultur och historia. Vandringen är cirka 4,5 km lång och tar fem timmar.

Dag: Söndagen den 13 augusti 2017
Tid: Klockan 11.00-16.00
Entré: Deltagaravgift, läs mer härlänk till annan webbplats
Plats: Rocklösa gård
Arrangör: Rocklösa gård

 

Gnesta Bluewings hockeycamp 2017

Gnesta IK välkomnar spelare födda 2001-2010 till hockeycamp under hela vecka 33. Campen innehåller två ispass per dag, teori, fyspass och mycket annat roligt. Lunch och mellanmål ingår.

Dag: Måndagen den 14 till fredagen den 18 augusti 2017
Tid: Klockan 08.00-17.00 för spelare födda 2001-2007
Klockan 08.00-14.30 för spelare födda 2008-2010
Plats: Ishallen Hagstumosse
Avgift: 1900 kr för spelare födda 2001-2007 och 1600 kr för spelare födda 2008-2010.
Arrangör: Gnesta IK

Senast publicerad 2017-11-14