2017-10-11

Axplocket vecka 41

Då är det dags för ett axplock ur evenemangen i Gnesta kommun. På biblioteket i Gnesta pågår en utställning om just Gnesta kommun 25 år och kommunens första år 1992. Här hittar du bilder, böcker och tidningsurklipp. Det blir också stand-up med Eric Löwenthal och föreläsning om psykisk ohälsa med Sanna Lundell. På biblioteket är det författarkväll med Elisabeth Nemert och på Elektron visas det filmer.

Mer om detta och lite till hittar du här i denna veckas axplock som sträcker sig över perioden onsdagen den 11 till söndagen den 16 oktober 2017. Fler evenemang hittar du härlänk till annan webbplats.

Vill du som arrangör få med ditt evenemang så skickar du in all information hitlänk till annan webbplats.

 

Gnesta kommun 25 år – utställning på biblioteket

I 25 år har Gnesta kommun stått på egna ben. Det firar vi med en tillbakablick till år 1992. Kom till biblioteket och se bilder och läs artiklar från Gnestas återfödelse. Kanske hittar du dig själv i 90-talsversion på någon av bilderna?

Här kan du läsa mer om detta 25:e år.

Dag: Alla dagar fram till fredagen den 20 oktober 2017
Plats: Gnesta Bibliotek, Marieströmsgatan 3
Arrangör: Gnesta kommun

 

I faderns, sonens och försäkringskassans namn

Gode män och förvaltare, personal inom vård- och omsorg, skolpersonal, anhöriga och andra intresserade, är varmt välkomna till en stand-up show med standupkomikern Eric Löwentahl. Sedan 2014 har komikern Eric Löwenthal spelat denna föreställning om hur han och hans funktionshindrade son ofta bemöts med fördomar och okunskap. Förutom rädsla och okunskap, så är dumhet det som Eric Löwenthal vill ge sig på med föreställningen.

Dag: Onsdagen den 11 oktober 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Elektron, A-salen
Entré: Fri entré begränsat platser, anmäl dig på telefon 072-304 75 46
Arrangör: Gnesta/Trosa God man och förvaltarförening

 

Digidels-medborgarvecka - föreläsning med Jan Alestedt

Under föreläsningen får du en genomgång av hur du kan använda "molnet" - google drive för fil-lagring (dropbox), anteckningar (evernote), skapa dokument (google docs), spara länkar (pocket) och massor av tips på andra webbtjänster. Applikationerna kan underlätta både ditt arbete och privatliv. Få ut mer av internet - molnet väntar! Föreläsningen är kostnadsfri.

Dag: Torsdagen den 12 oktober 2017
Tid: Klockan 10.00-12.00
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta
Arrangör: Gnesta bibliotek

 

Sanna Lundell föreläser om psykisk ohälsa

Foto: Stefan Annell

Journalisten, programledaren och författaren Sanna Lundell kommer till Gnesta för en öppen föreläsning den 12 oktober. Med egna erfarenheter belyser hon anhörigproblematiken inom psykisk ohälsa ur nya perspektiv och betonar vikten av att ta bort skammen och tabun som ofta finns. Föreläsningen är öppen för alla som har intresse av psykisk ohälsa. Fri entré och ingen föranmälan. Först till kvarn gäller! För mer information, kontakta PRIO-samordnare Elin Agnsjö på telefon 0158-275 514 eller via e-post.

Dag: Torsdagen den 12 oktober 2017
Tid: Klockan 17.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15, Gnesta
Arrangör: Anhörigstöd och Uppdrag Psykisk hälsa (PRIO) inom Gnesta Kommun

 

Bingo på Elektron

Känn spänningen när hjulet snurrar, en siffra och en bokstav läses upp och bingobrickan bara längtar efter att få bli ifylld. Kom och spela bingo på Elektron i Gnesta. Fina vinster och god gemenskap. Enklare kiosk finns på plats med nybryggt kaffe och härligt fikabröd. Innan det startar så finns de möjlighet till lite väntbingo.

Dag: Torsdagen den 12 oktober 2017
Tid: Klockan 18.45
Plats: B-salen på Elektron i Gnesta
Arrangör: Gnesta FF och Gnesta IK

 

Författarkväll med Elisabet Nemert

Foto: Johanna Jeansson

Elisabet Nemert kommer till Gnesta bibliotek och berättar om sin bok "Vargarnas tid" och sitt författarskap. Nemert är en högt uppskattad författare som levandegör historien med sina framgångsrika böcker. Hennes förmåga att skildra gripande människoöden blandat med fakta och tidlös livsvisdom har givit henne en stor och trogen publik. Ingen anmälan behövs och det är kostnadsfritt att komma och lyssna.

Dag: Torsdagen den 12 oktober 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3, Gnesta
Arrangör: Gnesta bibliotek

 

Världsdagen för psykisk hälsa

Allt fler upplever besvär med oro, ångest och sömnbesvär. Trots ökningen i alla åldersgrupper är det fortfarande få som faktiskt söker hjälp för sina besvär. World federation of mental health för ganska precis 25 år sedan.

Frustuna församling uppmärksammar detta med en dag för hälsan. Kom och prova på yoga, trädgårdsarbete, meditation, körsång, kulning, samtal i grupp eller enskilt. Här kan du se fullständigt program.länk till annan webbplats

Dag: Lördagen den 14 oktober 2017
Tid: Klockan 10.00 - 15.00
Plats: Frustuna kyrka och prästgård
Arrangör: Frustuna församling

 

Bio: Bilar 3

När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller! Animerat, familj, komedi. Barntillåten. Speltid: 1 timme och 49 minuter. Filmen visas i 2D.

Dag: Söndagen den 15 oktober 2017
Tid: Klockan 14.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Biljettpris: 90 kr
Arrangör: Eurostar

 

Bio: Cloudboy

Niilas bor med sin pappa i Belgien och är inte överdrivet förtjust över att resa till sin mamma och hennes nya familj i Lappland. Niilas är blyg och säger inte mycket, men inom honom finns mycket känslor. Tillvaron i norra Sverige är väldigt annorlunda mot den han är van vid. Niilas börjar öppna upp sig allt mer för sin nya syster, Suna, och han får vara med om en resa han inte kunde drömma om. Barntillåten. Speltid: 1 timme och 18 minuter.

Dag: Söndagen den 15 oktober 2017
Tid: Klockan 16.15
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Biljettpris: 90 kr
Arrangör: Eurostar

 

Bio: Snömannen

Någon har skickat ett anonymt meddelande till polisen i Oslo, som får kriminalaren Harry Hole att se likheter mellan försvinnandet av en kvinna och äldre ouppklarade fall. Kan en seriemördare ha återvänt efter flera års tystnad? Tillsammans med sin assistent Katrine Bratt letar Harry Hole desperat efter sammanhang och ledtrådar som kan ta dem tillräckligt nära mördaren för att hindra honom begå flera bestialiska mord. Drama, deckare.

Dag: Söndagen den 15 oktober 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Biljettpris: 110 kr
Arrangör: Eurostar

Senast publicerad 2018-01-11