2017-11-08

Axplocket vecka 45

Här kommer ett axplock av spännande evenemang ur evenemangskalendern, som ett litet sammandrag. Du kan göra allt från att gapskratta till att spela bingo. Vad sägs om en fullmatad kulturdag på Elektron i Gnesta eller bra konserter på Skottvångs Grufva.

Vill du aktivera dig så ska du genst börja planera i denna veckas helgaxplock som sträcker sig över perioden torsdagen den 9 till söndagen den 12 november 2017. Fler evenemang hittar du härlänk till annan webbplats.

Vill du som arrangör få med ditt evenemang så skickar du in all information hitlänk till annan webbplats.

 

Skrattklubb i Gnesta

bild på skrattande människor

Vill du få in mera skratt i ditt liv? Ge hjärnan en stunds semester och testa skrattyoga! Kom och prova på att skratta prestationslöst, fritt och utan anledning med hjälp av olika skrattövningar. Du behöver inte vara glad ifrån början, det räcker med viljan att börja skratta. Skratt reducerar stress,stärker immunförsvaret och skapar samhörighet plus mycket mera.

Vi använder den indiska skrattyogametoden ”laugh for no reason” och som spritts till över 100 länder. Anmälan 0720- 77 1977, även sms, frågor Karin: 070- 46 11 290. Ledare är certifierad skrattyogainstruktör Karin Lindström Kolterud.

Dag: Torsdagen den 9 november 2017
Tid: Klockan 18.15-19.15
Plats: Samlingslokalen i Frejaskolans café, Frejavägen i Gnesta
Pris: 50 kr, betalas på plats, kontant eller swish
Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan

 

Bingo på Elektron

bild på bingobrickor

Känn spänningen när hjulet snurrar, en siffra och en bokstav läses upp och bingobrickan bara längtar efter att få bli ifylld. Kom och spela bingo på Elektron i Gnesta. Fina vinster och god gemenskap. Enklare kiosk finns på plats med nybryggt kaffe och härligt fikabröd. Innan det startar så finns de möjlighet till lite väntbingo.

Dag: Torsdagen den 9 november 2017
Tid: Klockan 18.30
Plats: B-salen på Elektron i Gnesta
Arrangör: Gnesta FF och Gnesta IK

 

Gnesta filmstudio: Citizen Schein

Harry Schein, ett ensamkommande judiskt flyktingbarn som blev en av den svenska efterkrigstidens mest inflytelserika kultur- och mediepersonligheter. Intellektuell gigant och entreprenörsgeni i vissa ögon – elitistisk manschauvinist och makthungrig despot i andras. Hans livshistoria kunde varit hämtad från en Hollywoodfilm. Dokumentär. Speltid: 100 minuter.

Dag: Torsdagen den 9 november 2017
Tid: Klockan 19.30
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Biljettpris: 200 kr, medlemskap löses i samband med filmen
Arrangör: Gnesta filmstudio

 

Strålande cykelkväll i Stjärnhov

bild på stjärnhovs ik som cyklar

Cykla (eller gå) i skogen i skenet av marschaller och lampor. Stjärnhovs IK bjuder på korv och fika. Påassa på att prova mountainbike, det finns 16, 20, 24 och 26 tum, det går bra att låna cykel och hjälm. Ta gärna med dig en ficklampa eller cykellampa. Starten går klockan 19.00 vid Kvarnbackaskolan i Stjärnhov. Om du vill så hinner du köra fredagsfys med SomaMove i gympahallen klockan 17.30-18.30 först.

Dag: Fredagen den 10 november
Tid: Klockan 19.00
Plats: Kvarnbackaskolan i Stjärnhov
Arrangör: Stjärnhovs IK

 

Baskery på Skottvångs Grufva

bild på baskerys

Ett unikt tillfälle att se de tre magnifika systrarna Bondeson på Skottvångs scen igen. Boendes och turnerandes i USA mestadels av tiden gör de en liten avstickare till hemlandet och bjuder på sin helt unika musik, show och attityd. Allt handlar om vad tre personer kan göra tillsammans musikaliskt på en scen. Att ställa musiken på sin spets och blanda punkens rättframhet med mer subtil singer-songwriting. Deras stil har kallats allt från ”banjopunk” till ”nordicana” och som alltid bjuder de på en sanslös liveshow.

Dag: Fredagen den 10 november 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 190 kr
Boka biljetter: 0158-25900 eller via e-post
Arrangör: GiG Jazzförening

 

Kulturdag på Elektron

På lördag den 11 november är det dags för Gnesta kommuns Kulturdag 2017. Under hela lördagen från klockan 12.00-17.00 kan du välja mellan tio programpunkter. Musik, teater och dans blandas med fräck stand-up av och med komikern Adeel Faqih. Det blir nya musikaliska möten där Gnesta Musiksällskap spelar tillsammans med Kulturskolans band Black Michael, Nomen Nescio och Cellomaniacs. Dessutom spelar Leif Brixmark & the New Holland Band, Gothenburg Gadjos och Kommunala Byråkratorkestern.

För alla barn, från 4 år och uppåt, spelar Teatergruppen Skaka sin föreställning Vågar du som jag? Missa heller inte tillfället att få se väldigt unik orientalisk dans med Mohammad Hawaz och Robi Svärd på gitarr.

Det blir också workshops: djembetrummor för alla barn samt streetdance för de äldre. I B-salen serverar Fritidsgården Chill fika till självkostnadspris och i foajén har Daglig Verksamhet hantverksmarknad och bokförsäljning med signering av boken Johans Poesi.

Allt sker på Elektron, i A och B-salen samt i foajén och allt är helt gratis. Här hittar du mer information och hela dagens programlänk till annan webbplats. Kulturdagen är en del av Gnesta kommuns 25-års firande.

Dag: Lördagen den 11 november 2017
Tid: Klockan 12.00-17.00
Plats: Elektron, Västra storgatan 15 i Gnesta
Biljetter: Fri entré
Arrangör: Gnesta kommun

 

Lördagsträff i Gästgivaregården

bild på en fiol

Frustuna hembygdsförening bjuder in till lördagsträff i Gästgivaregården. Familjen Linander står för underhållningen med Anette på fiol och sång, Peter på gittar och Joar på nyckelharpa. Det finns kaffeservering och lottförsäljning.

Dag: Lördagen den 11 november 2017
Tid: Klockan 15.00
Plats: Gästgivaregården, Frustuna hembygdsgård, Gnesta
Entré: 40 kronor
Arrangör: Frustuna hembygdsförening

 

Quilty på Skottvångs Grufva

bild på bandet quilty

Foto: Rickard L Eriksson

Quilty är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken. Quilty bjuder alltid på en generös, variationsrik och färgstark konsert, till bredden fylld av spelglädje, humor och allvar, och kanske några överraskande musikaliska upptåg.

Dag: Lördagen den 11 november 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 190 kr
Boka biljetter: 0158-25900 eller via e-post
Arrangör: GiG Jazzförening

 

Bio: Paddington 2

Paddington har flyttat in hos familjen Brown i London. Alla älskar den charmiga lilla björnen som sprider glädje och marmelad var han än går. När Paddington letar efter den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag hittar han en bok i herr Grubers butik. För att ha råd att köpa boken måste Paddington ta en rad märkliga jobb. Men plötsligt blir boken stulen! Nu är det upp till Paddington och familjen Brown att avslöja tjuven, en skurk som dessutom tycks vara en mästare i förklädnad.

Dag: Söndagen den 12 november 2017
Tid: Klockan 14.00
Plats: Elektron, Västra storgatan, Gnesta
Biljettpris: 90 kronor
Arrangör: Eurostar

 

Bio: All Inclusive

En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan, ordentliga Malin och struliga Tove. Det tar inte lång tid innan systrarnas rivalitet om mamman utvecklar sig till en tävling om vem som bäst kan trösta henne.

Malin tror att massage och stillsamma utflykter är vad Inger behöver, medan Tove har en helt annan lösning. För att pigga upp mamma betalar hon i smyg sitt eget one-night stand, bartendern Antonio, 45, för att ta ut Inger på en dejt. Det hela går dock lite för bra och plötsligt har Tove och Malin skaffat sig helt nya problem.

Dag: Söndagen den 12 november 2017
Tid: Klockan 16.15 och klockan 19.00
Plats: Elektron, Västra storgatan 15, Gnesta
Biljettpris: 110 kronor
Arrangör: Eurostar

Senast publicerad 2017-11-15