2017-12-05

Axplocket vecka 49

I helgen tändes första ljuset i adventsljusstaken minsann och nu är det full fart på denna härliga julmånad. Här kommer ett rykande färskt axplock med lite smått och gott ur evenemangskalendern. Denna vecka kan du välja mellan jullunch, brasafton med pepparkakor och stalledräng, julkonserter, julpyssel eller möta tomtar på loftet i Björnlunda.

Allt om detta och lite till hittar du här i denna veckas axplock som sträcker sig över perioden onsdagen den 6 till söndagen den 10 december 2017. Fler evenemang hittar du härlänk till annan webbplats
Mycket nöje!

Vill du som arrangör få med ditt evenemang så skickar du in all information hitlänk till annan webbplats

 

Jullunch i Frustuna prästgård

Välkommen till församlingens årliga jullunch för alla församlingsbor. Dagen inleds med en andakt i kyrkan. Därefter äter vi jullunch tillsammans i Prästgården. Välkommen!

Dag: Onsdagen den 6 december 2017
Tid: Klockan 12.00
Plats: Frustuna kyrka och prästgård, Gnesta
Arrangör: Frustuna församling

 

Mötesplats för alla daglediga

Välkommen in i gemenskapen på Frustuna prästgårds fantastiska glasveranda. Vi börjar med en enkel gemensam lunch, för att därefter bara umgås och prata, den som vill handarbetar kanske under tiden.

Dag: Onsdagen den 6 december 2017
Tid: Klockan 12.00 - 15.00
Plats: Frustuna prästgård
Arrangör: Frustuna församling

 

Brasafton: Pepparkakor och stalledräng

Välkommen till höstens brasafton! Ett musikevenemang med kören Körglädje. Det blir pepparkakor, stalledräng och trevligt umgänge.

Dag: Torsdagen den 7 december 2017
Tid: Klockan 18.00
Plats: Frustuna prästgård, Gnesta
Arrangör: Frustuna församling

 

Bingo på Elektron

Känn spänningen när hjulet snurrar, en siffra och en bokstav läses upp och bingobrickan bara längtar efter att få bli ifylld. Kom och spela bingo på Elektron i Gnesta. Fina vinster och god gemenskap. Enklare kiosk finns på plats med nybryggt kaffe och härligt fikabröd. Innan det startar så finns de möjlighet till lite väntbingo.

Dag: Torsdagen den 7 december 2017
Tid: Klockan 18.30
Plats: B-salen på Elektron i Gnesta
Arrangör: Gnesta FF och Gnesta IK

 

Christmas with The Ballroom Band

The Ballroom Band har sedan starten 2010 skaffat sig ett internationellt rykte att vara ett av Europas bästa Americana band och blev listade som detta 2013 av Americana Roots Magazine som skrev:

This is a party band, you need a hell of a
party to out do them!

Det som är mest utmärkande live är spelglädjen, energin och de stora spännvidden musikaliskt som går igenom Folk, Alt Country, Rock, Blues, Mariachi & Americana. Bandet har släppt fem album och har två till på väg ut och har fått otroligt många erbjudande att turnera i utlandet men innan man tar Nashville måste man ta Sörmland!

Nu kan du njuta av The Ballroom Band under två kvällar på Skottvångs Grufva. Två kvällar för att fira livet, familj, vänner och självklart julen.

Dag: Fredagen den 8 och Lördagen den 9 december 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Biljettpris: 190 kr
Biljettbokning: 0158-259 00 eller via e-post
Arrangör: Skottvångs Grufva

 

Julpyssel på Gnesta bibliotek

Nu är det dags att knåpa ihop julklappen till bästa kompisen, föräldrarna eller mor- och farföräldrarna. Välkommen och julpyssla med hela familjen. Det är kostnadsfritt.

Dag: Lördagen den 9 december 2017
Tid: Klockan 10.00-14.00
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta
Arrangör: Gnesta bibliotek

 

Nu är det dags för Jul på gården

Nu är det jul igen på Björnlunda hembygdsgård. Upplev luciatåg, Björnlunda Nya manskör, drängabad, glöggtomtar, hantverksförsäljning och lotteri. På logen kan du köpa tomtegröt och skinksmörgås och där kan du även lämna in din önskelista till julafton. I Lådra ladugård gömmer sig gårdstomtarna. Och tomte på loftet, finns det någon sådan? Varmt välkommen.

Dag: Lördagen den 9 december 2017
Tid: Klockan 15.00-17.00
Plats: Björnlunda hembygdsgård, Gnesta
Arrangör: Björnlunda hembygdsförening

 

Julkonsert på Elghammar

I år har Musik i Gryt den stora glädjen att hälsa välkommen till en stämningsfull julkonsert på vackra Elghammar i december. Julen sjungs in av Gustaf Sjökvists kammarkör och vi hoppas kunna skapa riktig julstämning när mörkret faller, med granar och marschaller och doften av glögg och pepparkakor från köket.

Biljetter bokas via epost på medborgarkontoret i Gnesta eller via telefon: 0158-27 56 66 och betalas sedan kontant eller med swish vid ingången till konserten.

Dag: Lördagen den 9 december 2017
Tid: Klockan 16.00
Plats: Elghammar, Gnesta
Biljettpris: 250 kronor, förtäring ingår
Arrangör: Föreningen Musik i Gryt

 

Bio: Solsidan

En av Sveriges populäraste komediserier tar steget till vita duken! Vi får följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

Dag: Söndagen den 10 december 2017
Tid: Klockan 15.00 och klockan 19.00
Plats: Elektron, Västra storgatan, Gnesta
Biljettpris: 110 kronor
Arrangör: Eurostar

Senast publicerad 2017-12-05