2022-11-17

Dags för Skapande skola 2023

Är du professionell kulturutövare och har en idé om ett Skapande skola-projekt du vill genomföra i Gnesta kommun läsåret 2023/2024? Skicka in din intresseanmälan, senast den 11 december klockan 23.59.

Nu är det dags för dig som professionell kulturskapare att skicka in en intresseanmälan kring ett Skapande skola-projekt. Likt förra året tar vi endast emot intresseanmälningar inskickade via vår e-tjänst. Det går att göra fram till och med den 11 december 2022 klockan 23.59, se relaterad info.

Prioriterade årskurser inom grundskolan för Skapande skola är förskoleklass, åk 3, 5 och 8. Även andra årskurser får ta del av Skapande skola i mån av intresse och ekonomiska medel. Observera att vi endast tar hänsyn till intresseanmälningar som inkommit via vår e-tjänst.

Vad händer sedan?

Under andra halvan av december i år får du som kulturskapare möjlighet att träffa representanter från kommunen som arbetar med Skapande skola via Teams. Då får du möjlighet att visa upp och förklara vad ditt projekt går ut på. Tider och datum för detta meddelas till var och en i början av december. Även om du inte kan delta detta datum är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. För att läsa mer om Skapande skola i Gnesta kommun, se relaterad info.

Beslut om vilket Skapande skola-projekt som blir av eller inte sker i juni 2023 efter att Kulturrådet delger sitt beslut om fördelning av medlen till Skapande skola. För mer information om hur Kulturrådet arbetar med Skapande skola, se relaterad info.