2020-11-30
Bokomslag: Ett jävla solsken

Digital bokcirkel med Gnesta bibliotek

Gnesta bibliotek startar nu en digital bokcirkel med början den 2 december. Boken diskuteras via sajten bokcirklar.se och du deltar när du själv vill under tiden som bokcirkeln pågår.

Vi ställer inte in våra bokcirklar utan vi ställer om. I Gnesta biblioteks första digitala bokcirkel läser vi boken "Ett jävla solsken" av Fatima Bremmer. Boken är en biografi om journalisten och författaren Ester Blenda Nordström som levde mellan 1891-1948. Hon var en de första som använde wallraffandet som metod, till exempel i sin research inför boken "En piga bland pigor" då hon tog jobb som piga på en gård utanför Nyköping. Ester Blenda Nordström var en tid också bosatt i Bjursnäs utanför Björnlunda.

Tillsammans diskuterar vi boken på sajten Bokcirklar, se relaterad info. Det är en webbplats för bokcirklar som drivs av bland annat Litteraturbanken och Biblioteken i Göteborg. För att kunna delta i bokcirkeln behöver du registrera ett konto på webbplatsen. Sök sedan efter Gnesta biblioteks bokcirkelsida och klicka på bokcirkeln "Läs med Gnesta bibliotek: Ett jävla solsken".

Bokcirkeln startar den 2 december och du kan när som helst delta i diskussionen. Du behöver inte ha läst boken innan utan kan följa med i boken och diskussionerna under bokcirkelns gång. Biblioteket kommer regelbundet lägga ut frågor och funderingar kring boken. Vi kommer att ha bokcirkeln öppen fram till och med den 21 december.

Boken "Ett jävla solsken" finns att låna på biblioteket, både som tryckt bok och som e-bok. För att låna den som e-bok loggar du in med ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod på appen Biblio eller på bibliotekets webbplats, se relaterad info.