2019-07-25
bild på övergångsställe målat i pride-färger

En hyllning till kärlek och mångfald

För fjärde året i rad har övergångsstället vid tågstationen i Gnesta fått färg och vimplar har hängts upp över gatan. Gnesta kommun visar med detta vårt stöd för mångfald, respekt och tolerans.

Tidigt i morse målade vi övergångsstället vid stationen i regnbågens stolta färger. Vi vill med det visa att Gnesta kommun står för mångfald, respekt, tolerans och visa vårt stöd för lika rättigheter och fri kärlek. Detta gör vi för fjärde året i rad. Vill du njuta av det vackra övergångsstället och de färgglada flaggorna så kan du göra det under hela augusti månad. Detta genomfördes tack vare samverkan med Gatapark, Räddningstjänsten, föreningen Gnesta Pride och frivilliga. Målningen sker i två etapper och kommer att vara helt färdigställt på fredag den 26 juli.

Gnesta Pride den 31 augusti

Efter förra årets succé så kommer föreningen Gnesta Pride att arrangera en Prideparad, tillsammans med föreningar och frivilliga, för kärleken mot diskriminering. Paraden går av stapeln den 31 augusti och är ett sätt att samla människor som vill stå upp för gemenskap och allas lika rättigheter. Oavsett om du själv identifierar dig som hbtq+, känner någon som gör det eller bara stödjer arbetet för ökad kunskap och jämställdhet i samhället ­– alla är välkomna! Du kan komma i kontakt med föreningen via deras facebook-sida. Du kan också mejla dem direkt om du har frågor kring Pride-paraden. Se relaterad info.

Årets parad kommer att avgå från gräsplanen vid Stopp klockan 12.00 för att sedan avslutas på Elektron cirka klockan 13.00. Mer information kommer.

Vi behövs på Stockholm Pride

Men passa först på att besöka Stockholm Pride som börjar måndagen den 29 juli och pågår fram till och med lördagen den 3 augusti. Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival. Sedan 1998 har de arbetat för att synliggöra hbtq+-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och alla de könsuttryck som finns inom hbtq+-rörelsen. Årets tema är: Vi behövs!

Gnesta Pride-parad

2018 genomfördes historiens första Pride-parad i Gnesta med hundratals deltagare. I år är paraden den 31 augusti.