2020-04-29
brinnande eld. svartvit bild.

En ovanlig valborg

Den 30 april är det Valborgsmässoafton men i år blir det inte riktigt som vanligt. På grund av det rådande läget med coronapandemin ställs alla Valborgsmässofiranden in i Gnesta kommun.

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare tillsvidare inte får hållas. I och med denna regel så har många arrangörer valt att ställa in årets Valborgsmässofirande. Polisen meddelar att de kommer att upplösa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som bryter mot de tillfälliga ordningsregler som utfärdats för att minska smittspridningen av corona. Börjar det samlas folk i större grupper i offentliga miljöer går de flesta situationer att lösa genom dialog.

Fritidsgården Chill kommer att ha aktiviteter i Thuleparken på eftermiddagen från klockan 16.00-18.30. Senare, under kvällen, kommer de att ha uppsökande verksamhet i Gnesta tillsammans med Socialförvaltningen.

Om du ska elda eller tända ett bål finns en del att tänka på. Bland annat att du behöver tillstånd, alltid ha släckutrustning till hands och lämna aldrig platsen utan uppsikt. Tänk på gräsbrandsrisken som just nu är hög på grund av att det är torrt i fjolårsgräset. Se relaterad info.

Ta hand om varandra och besök inte några evenemang om du tillhör en riskgrupp eller känner dig sjuk.