2018-12-28

Evenemangsåret 2018

Året går mot sitt slut och det är hög tid att göra en summering av evenemangsåret som har gått. Hur har då året sett ut? Efter en noggrann genomgång av evenemangskalendern är det bara att konstatera, 2018 var ett aktivt år.

Gnesta kommun består idag av 84 verksamma kultur-, idrotts-, intresseföreningar och organisationer. Alla dessa föreningar bidrar till mycket av den värdefulla fritid som många av oss har. Vill du veta vilka de är så finns de i föreningsregistret. Se relaterad info.

Hur har då 2018 sett ut, har det verkligen hänt någonting? Självklart! 2018 har återigen visat att det är drag i Gnesta. Denna sammanställning görs helt och hållet utifrån Gnesta kommuns evenemangskalender. Vi räknar inte de evenemang som visas upp i andra digitala eller analoga kanaler. Evenemangskalendern har granskats mycket noga månad för månad, vecka för vecka och dag för dag. Gnesta – vi har ett resultat.

1158 evenemang och aktiviteter över hela året

Under 2018 har det funnits möjlighet att delta i och titta på sammanlagt 1158 evenemang. Det har varit allt från skrattyoga till konserter i världsklass. Här är ett litet axplock av vad som har hänt under året.

  • Du har bland annat kunnat gå på bio 133 gånger
  • gå på konsert 109 gånger
  • du har kunnat åka skridskor vid 155 tillfällen i Gnesta Ishall
  • det har varit sammanlagt 60 föreläsningar och workshops
  • för seniorer har 193 aktiviteter erbjudits
  • för barn och unga har det varit 129 evenemang.

Utöver allt detta har det varit teater- och dansföreställningar, konstutställningar, hantverk, bingo, innebandyturneringar, fotbollsmatcher, loppis, marknader och mycket mer. I teorin har det gått att delta i tre evenemang per dag under årets alla 365 dagar.

Förra året, 2017, fanns det sammanlagt 1599 tillfällen att ta del av kultur- och fritidsaktiviteter. Det var också året då Gnesta kommun firade 25 år som egen kommun. 2016 kunde vi ta del av sammanlagt 1118 evenemang.

En aktiv och hälsofrämjande fritid

Att fritidsaktiviteter som sport och motion är hälsofrämjande det vet vi alla. Men kom ihåg att kulturen har en lika viktig roll för ett ökat välbefinnande och är en stark drivkraft för kreativitet. Ett ökat kulturutbud och ett ökat deltagande i olika kulturverksamheter ger en positiv inverkan på människors hälsa och livssituation. Helt enkelt en trevlig ekvation.

Ett stort varmt tack till alla föreningar som gör sitt yttersta för att kunna roa och aktivera oss alla. Så mycket kreativitet och så många starka krafter i vår kommun ska vi vara otroligt stolta över, uppmärksamma och framförallt uppskatta. Låt ditt nyårslöfte bli att gå på de evenemang som erbjuds. Du som publik är mycket värdefull.

Nytt inför 2019

Under året har vi förbättrat vår webbplats och gjort den mer lättillgänglig. Vi kommer inom kort att lansera en helt ny evenemangskalender där det bland annat går att dela in evenemangen i kategorier och platser. Exempelvis är du bara intresserad av konserter i Stjärnhov och Torsåker så ska du lätt få upp endast dessa evenemang. Det kommer också att bli en överskådlig och smart kalenderfunktion. Den kommer att vara extra bra för dig som arrangör, allt för att undvika eventuella evenemangskrockar.

Som arrangör gäller det fortfarande att vara mycket tydlig med vad ditt evenemang innehåller. Tänk på att det är bättre att berätta för mycket! Skicka alltid med en bild. Evenemangskalendern är din bästa marknadsföringskanal som är helt kostnadsfri. Vill du veta hur det går till? Se relaterad info.

Gott nytt år!

Senast publicerad 2019-04-04