2020-06-02

Extra föreningspengar inför sommaren

Under våren har många föreningsaktiviteter och evenemang behövt anpassas eller ställas in på grund av coronapandemin. Nu finns det ett extra aktivitetsbidrag att söka för alla föreningar i Gnesta kommun.

Under gårdagens kommunstyrelse beslutades det att bidragsberättigade föreningar, verksamma i Gnesta kommun, tilldelas 100 000 kr att söka. Detta för att kunna skapa aktiviteter under sommaren 2020 till alla som bor och vistas i Gnesta kommun. Bidraget är tillfälligt och går att söka fram till och med måndagen den 15 juni 2020. För att få en överblick över kommunens bidragsberättigade föreningar, se relaterad info.

Kreativ höjd uppmuntras

Det måste inte vara aktiviteter från föreningens ordinarie utbud. Oavsett om det är fotboll eller körsång så har vi alla ett lika stort behov av en god folkhälsa. Och folkhälsan har ingen ålder, inför den är vi alla lika! Exempelvis skulle en förening kunna bjuda in till boule i Stjärnhov, någon annan fixar beachvolleyboll på Frösjö strand, en tredje kanske fixar en drakfest på Rörvallen eller sätter ihop en tipspromenad i Laxne. När på dygnet aktiviteterna sker är upp till var och en. Vi för gärna en dialog om föreningen vill nyttja kommunens mark. Aktiviteten ska vara gratis och öppen för alla som vill delta, oavsett ålder, samt marknadsföras i kommunens evenemangskalender. En fördel är om aktiviteten är ett återkommande inslag under sommaren. Aktiviteterna ska vara fria från religiösa och politiska inslag. Alla aktiviteter måste också följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, se relaterad info.

Sista ansökningsdag är måndagen den 15 juni 2020. Gnesta kommuns Kultur- och fritidsutskott beslutar den 17 juni om vilka ansökningar som beviljas bidrag. Mer detaljerad information har skickats ut till alla föreningar under måndagen den 1 juni.