2019-09-09

Filminspelning av Hamilton i Gnesta

Torsdagen den 12 och fredagen den 13 september kommer filminspelning av tv-serien Hamilton att ske i centrala Gnesta. I och med det kommer framkomligheten och parkeringsmöjligheterna att vara något begränsade.

Hamilton är TV4:s och C More:s nya originalserie med Jakob Oftebro i huvudrollen. Hamilton har svensk premiär 2020 på C More och TV4, men världspremiär blir det på MIPCOM 2019 i Cannes i mitten av oktober. Under fredagen kommer en scen att tas vid pendeltågsstationen i Gnesta. Det betyder att platsen kommer att upplåtas för filminspelning. De ytor som berörs är:

  1. Från torsdagen den 12 september klockan 19.00 till fredagen den 13 september klockan 19.00. Inspelning och etablering av team och utrustning inom området på pendeltågsperrongen. Inspelningen kommer anpassas till allmänhetens upplåtelse och inte hindra ordinarie verksamhet. Personal kommer finnas på plats för att informera omgivningen om inspelningen. Koner kan komma att användas för att minimera risker för stöld eller skada av teknik.
  2. Från torsdagen den 12 september klockan 19.00 till fredagen den 13 september klockan 19.00.Tingshusgatans västra sida, från Västra Storgatan till Torggatan. 12 stycken parkeringsplatser berörs. Observera att det enbart kommer konas av vad som krävs för att kunna parkera filmteamets fordon. Parkering för rörelsehindrade kommer inte användas.
  3. Fredagen den 13 september klockan 08.00-12.00. Östra delen av busstationen 10 platser för personbilar. Observera att det enbart kommer konas av vad som krävs för att kunna parkera filmteamets fordon. Parkering för rörelsehindrade kommer inte användas.

Inspelningsteamet bestå av cirka 15 personer. Utöver dessa så kommer cirka 10-20 statister att användas. Informerande personal kommer vara iklädda varselvästar och finnas i närheten för att kunna ge information till förbipasserande. Närliggande verksamheter ska bli informerade om inspelningen innan första inspelningsdatum.

Senast publicerad 2019-09-09