2018-05-30

Fira midsommar i Gnesta kommun

Välkommen att fira midsommar i Gnesta kommun. Här har vi sammanställt en del av de midsommarfiranden som sker runt om i gnestabygden.

Här hittar du traditionella midsommarfiranden med dans, lekar och tombola. Några börjar fira midsommar redan dagen innan, den 21 juni, så var uppmärksam när du börjar att planera din midsommarhelg. Ha nu en fantastisk midsommar, dansa flitigt runt midsommarstången och glöm inte att plocka sju sorters blommor och lägga dem under kudden.

Midsommarfirande på Träffpunkten i Gnesta

Hej senior! Välkommen att fira midsommar med oss på Träffpunkten. Du kan gå tipspromenad, köpa lotter. Kaffe och bakelser serveras i matsalen till självkostnadspris. Underhåller gör Tolle med sång och musik.

Dag: Torsdagen den 21 juni 2018
Tid: Klockan 14.00
Plats: Träffpunktens innergård, Torggatan 16 i Gnesta
Arrangör: Träffpunkten, Gnesta kommun

Midsommarfirande på Ekhagen i Björnlunda

Varmt välkommen att delta i vårt midsommarfirande. Det blir levande musik med Näckrosorna, dans kring midsommarstången och hembakt fikaförsäljning.

Dag: Torsdagen den 21 juni 2018
Tid: Klockan 10.30
Plats: Ekhagen, Hagvägen 1 i Björnlunda
Arrangör: Ekhagens äldreboende, Gnesta kommun

Midsommarfirande på Frustunagården i Gnesta

Välkommen att fira ett traditionellt midsommarfirande. Klockan 10.00 klär vi midsommarstången. Sedan dukar vi fint och har allsång med bubbel och snacks. Klockan 14.30 firar vi med härliga sommartårtor och kaffe. PRO-kören kommer och underhåller med sång och musik.

Dag: Torsdagen den 21 juni 2018
Tid: Klockan 10.00
Plats: Frustunagården i Gnesta
Arrangör: Frutstunagården, Gnesta kommun

 

Klassiskt midsommarfirande på Skottvångs Grufva

Välkommen till ett traditionellt midsommarfirande på Skottvångs Grufva. Mat serveras från klockan 12.00 i värdshuset. Fika, glass och annat smått och gott finns till försäljning. Stången kläs tillsammans från klockan 14.00. Dans kring stången blir det klockan 15.30. Bengt Landin står för ringlekarna ackompanjerad av Gunnar Nygren.

Dag: Fredagen den 22 juni 2018
Tid: Klockan 11.00 - 17.00
Plats: Skottvångs Grufva
Arrangör: Skottvångs Grufva

Midsommarfirande i Stjärnhov

Välkommen till ett traditionellt midsommarfirande på Gryts hembygdsgård i Stjärnhov. Klockan 11.00 börjar firandet med att alla som vill får klä och resa stången. Ta gärna med lite fina blommor att pynta midsommarstången med. Sedan blir det dans till levande musik och härliga lekar. Det finns fika, hembakat bröd, glass, läsk och korv till försäljning samt lotteri.

Dag: Fredagen den 22 juni 2018
Tid: Klockan 11.00 - 15.00
Plats: Gryts hembygdsgård
Arrangör: Gryts hembygdsförening

Midsommarfirande i Gnesta

Välkomna till Frustuna hembyggdsgård och fira midsommar. Vi hjälps åt att klä stången kockan 12.30. Sedan så blir det av dansuppvisning av barn och ungdomar från Gnesta följt av lekar och dans runt stången. Allt ackompanjerat av Tolle som spelar glada melodier. Det går bra att dricka kaffe, barnen kan fiska i fiskdamm och alla kan köpa lotter. Gnesta Kallemuséet är öppet och likaså den gamla handelsboden där man kan se hur det var att handla förr i tiden.

Dag: Fredagen den 22 juni 2018
Tid: Klockan 13.00
Plats: Frustuna hembygdsgård i Gnesta
Arrangör: Frustuna hembygdsförening

Midsommarfirande i Björnlunda

Kom och fira midsommar på vår vackra hembygdsgård. Spela på chokladhjul, köp lotter, kasta pil, ponnyridning och dansa runt midsommarstången. Det finns kaffeservering med hembakat bröd. Fri parkering. Från kl. 20.00 är entrén 100 kr för de gäster som bara kommer till dansen. Hunden bör lämnas hemma! Välkommen att fira midsommar i underbar miljö på Björnlunda Hembygdsgård!

Tider

  • 10.00 Midsommarstången kläs med blommor, tag gärna med egna
  • 14.00 Grindarna öppnas
  • 16.00 Midsommarstången reses till spelmansmusik, danser och lekar
  • 21.00-01.00 Dans till Baccus

Dag: Fredagen den 22 juni 2018
Tid: Klockan 10.00
Plats: Björnlunda hembygdsgård
Entré: 60 kr, fritt inträde för barn upp till 15 år och om du kommer i bygdedräkt
Arrangör: Björnlunda hembygdsförening

Midsommarfirande på Ullevi hembygdsgård

Välkommen till Ullevi hembygdsgård. Dans kring midsommarstången klockan 13.00 och 14.30 till levande musik samt lekar för alla barn. Det är också dans på logen till levande musik. Det finns försäljning av godis, glass och dricka. Passa också på att köpa vykort, krönikor samt hembygdsgårdens egna sjalar. Tipspromenad för stora och små och tombola med många fina priser för alla åldrar. Egen kaffekorg medtages. Alla under 15 år samt alla som är klädda i folk- eller hembygdsdräkt går in gratis. Hundar får tyvärr inte följa med in på området.

OBS! Stången kläs kvällen innan, den 21 juni, klockan 18.00. Ta gärna med egna blommor.

Dag: Fredagen den 22 juni 2018
Tid: Klockan 13.00-16.00
Plats: Ullevi hembygdsgård
Entré: 50 kr
Arrangör: Gåsinge Dillnäs hembygdsförening

Glad midsommar :)

Senast publicerad 2018-06-18