2021-05-26

Gnesta idrottsskola 2021

Vill du prova på olika sporter? Nu är det hög tid för alla barn, boende i Gnesta kommun, att anmäla sig. Under sommaren 2021 arrangeras idrottsskolan i två omgångar.

Alla barn, födda mellan 2008 och 2014 samt boende i kommunen, har möjligheten att delta. Idrottsskolan ger deltagarna möjlighet att prova på flera olika idrotter. Kostnaden är 450 kr med syskonrabatt på 25 kr/barn. Det som ingår är ledarledd verksamhet från klockan 9.30–14.30. En lagad lunch och ett mellanmål som serveras varje dag. Som deltagare får du också en t-shirt och en vattenflaska. Sista dag för anmälan är onsdagen den 9 juni. För anmälan, se relaterad information. Det preliminära sommarprogrammet innehåller följande idrotter:

  • Orientering
  • Friidrott
  • Tennis
  • Innebandy
  • Taekwondo
  • Fotboll
  • Gymnastik
  • Samarbetsövningar

Sommarens idrottsskola är uppdelad i två omgångar. Idrottsskola 1 startar vecka 26, måndagen den 28 juni och slutar torsdagen den 1 juli. Idrottsskola 2 startar vecka 27, måndagen den 5 juli och slutar torsdagen den 8 juli.

Tid: Klockan 9.30–14.30
Plats: Samling och avslut varje dag vid Hagstumosse konstgräsplan.

Folkhälsomyndighetens rekommendation

Folkhälsomyndigheten rekommenderar idrott och rörelse. För att minska smittspridning gäller följande. Du som vårdnadshavare ansvarar för att ditt barn stannar hemma vid minsta förkylnings- eller sjukdomstillstånd. Idrottsskolan kommer att bedrivas utomhus och deltagarna delas in i små grupper. Det kommer också att kunna hållas en god handhygien.

Ungdomar med feriearbete i Gnesta kommun kommer att vara ledare. RF-Sisu Sörmland medverkar i utbildningen av dessa ledare. Vårdnadshavare och andra vuxna kommer att finnas med under veckan för att stötta våra duktiga ledare och finnas till hands om det behövs. Har du frågor, se kontakt.

Arrangör får idrottsskolan är: OK Klemmingen, Smedsta GF, IFK Gnesta Gnesta Taekwondo, Gnesta Tennisklubb och Gnesta Fotbollsförening. I samarbete med Gnesta kommun och RF-SISU Sörmland.