2019-03-12

Foto: Jose Figueroa

Go Sörmland, go! – en show om småstadslivet

Go Sörmland, go! är en konsert och en dansföreställning i ett. Det handlar om småstaden och de många livsöden som ryms inom samma lilla samhälle. Det handlar om alla de små och stora frågorna som gör livet (till just livet).

Välkommen till en show där det bjuds på allt från det finstämda och vackra till det hårda och rockiga. Go, Sörmland, Go! är en show om det lilla och stora småstadslivet. Den är en kärleksförklaring till busshållplatserna på landet, en hyllning till hembygden, en protest mot livshetsen, en glimt av Kärleken, en fråga om meningen med allt och en påminnelse om att vi alla bor på Jorden, som ligger i Rymden.

Urpremiären är i Gnesta på Elektron

Föreställningen turnerar i Sörmland i april och har sin urpremiär lördagen den 6 april klockan 16.00 på Elektron i Gnesta. Den spelas också måndagen den 8 april klockan 19.00 på Elektron. Föreställningens längd är cirka 1 timme.

Här är övriga speldatum och spelplatser i Sörmland. För biljetter, se relaterad info.

  • 7, 26 och 29 april - Tomas Arena i Strängnäs (7/4 klockan 15.00, 26/4 klockan 12.00 och 29/4 klockan 18.30)
  • 11 och 14 april - Stenhammarskolans aula i Flen (11/4 klockan 20.00 och 14/4 klockan 14.00)
  • 12 och 13 april - Skärborgarnas hus i Trosa, klockan 19.00 båda dagarna
  • 27 april på Culturum i Nyköping klockan 16.30

Möt konstnärerna Niklas Valenti och Johanna Brun

Föreställningen är ett samarbete mellan två konstnärer i Sörmlands län. Det är Niklas Valenti, dansare från Gnesta.
– Jag är dansare och koreograf som de senaste åren mest producerat dans för barn, men som tidigare har gjort en rad olika dansproduktioner, både nationellt och internationellt. I Go Sörmland, Go! vill jag kombinera en konsert och en dansföreställning. Jag är intresserad av skapa scenkonst som både stimulerar mig som konstnär och som är tillgänglig för en bred allmänhet. Jag är uppvuxen på Värmdö, i Stockholms innerskärgård, och trivs väldigt bra i småstaden Gnesta där jag bor nu. Storstaden finns där när jag behöver den, men jag har inget behov att ständigt befinna mig där, säger Niklas Valenti.

Den andra konstnären är Johanna Brun, singer-songwriter från Strängnäs.
– Jag är en till största delen självlärd pianist, sångerska och låtskrivare.
Skriver ofta musik som speglar livet. Drivs av en lust och vilja att uttrycka mig musikaliskt, ofta när något skaver - det kan bli en kanal att leva genom. Det mäktigaste som finns är musik som verkligen känns! Jag vill förmedla, beröra, sprida lycka och kärlek till mina lyssnare. Det är spännande att komponera musiken till projektet Go, Sörmland Go! då småstadslivet ligger mig varmt om hjärtat. Min stad är trygghet, närhet och skönhet, berättar Johanna Brun.

Koreograf och dansare: Niklas Valenti
Kompositör och musiker: Johanna Brun
Musiker: Andreas Ekstedt
Kostymör och scenograf: Linn Wara
Ljusdesigner: Limosa duo
Tekniker: Roger Mikander
Sömmerska: Birgitta Lovén

Se föreställningens trailer här

Senast publicerad 2019-03-12