2021-04-26
Flygfoto över stora torget i gnesta.

Gratis torgplatser i Gnesta

För andra året i rad ställs Gnestadagarna in på grund av coronapandemin. Med anledning av detta vill Gnesta kommun stötta arrangören och samtidigt skapa mer liv och rörelse i centrum under hela sommaren.

Då vi fortfarande har en pandemi att förhålla oss till beslutade arrangören, Gnesta Fotbollsförening (GFF) och IFK Gnesta, att årets upplaga av Gnestadagarna ställs in även 2021. Vi har tittat på hur andra kommuner gör runt om i Sörmland och många kommuner har valt att ha kostnadsfria torgplatser. Utifrån detta har Gnesta kommun beslutat att vi upplåta gratis torgplatser under juni-augusti. På detta sätt blir det marknad under hela sommaren.

Enligt våra lokala föreskrifter får torghandel äga rum måndag-fredag samt helgfri lördag. Naturligtvis följs lokala restriktioner med anledning av pandemin. Som besökare är det extra viktigt att hålla avstånd och visa hänsyn till andra.

Likaså kommer det inte att OK Klemmingen att arrangera något marknadslopp i år. Men det går naturligtvis bra att motionera på de motionsslingor och utegym som finns runt om i kommunen. Se bara till att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du känner dig sjuk.