2021-04-16
Eva Dahlqvist leder sittgympa utanför Träffpunktens lokal

Häng med på digital sittgympa

Nu på tisdag, 20 april, är det dags för Gnesta kommuns första digitala sittgympa. Allt som behövs är en smartmobil, läsplatta eller dator. Och en stol förstås!

Eva Dahlqvist är volontären som, under åtta års tid, lett kommunens populära sittgympa på Träffpunkten och på andra platser i kommunen. Tyvärr gör risken för smittspridning att det dröjer ett tag till innan vi kan gympa tillsammans. Under tiden erbjuder vi istället en träningsvideo med Eva så att du kan sitta hemma och gympa.

Öva koordination

Sittgymnastiken är en halvtimmes långt program där du sitter på en stol och gör rörelser som övar koordination och aktiverar många olika muskler i kroppen. Det är ett program som utförs till musik, som du kan variera efter din egen förmåga.

Vill du delta tillsammans med andra är du välkommen att anmäla dig och logga in på tisdagar. Passar inte den tiden dig har vi även videon på vår hemsida så att du kan träna när och var du vill. Du hittar anmälan och videon under relaterad information.

Andra träningsfilmer

På vår webbplats hittar du, förutom sittgympa, även andra träningsfilmer: träna hemma, träna på våra utomhusgym och träning för seniorer. Se relaterad information.

Våga digitala aktiviteter

Just nu pågår flera digitala aktiviteter i kommunen. Bland annat fredagsfika, bokcirklar och en digital fritidsgård för unga. För kommunens pågående digitala aktiviteter se relaterad information.