2021-07-23
Kanotpaddling Marvikensjöarna på kanotleden Åker till Vagnhärad

Kanotpaddling i Marvikarna.

Hitta ditt äventyr med Gnestaguiden

Vandra, cykla eller paddla genom trolsk vegetation. Gnesta kommun har mycket att erbjuda när det gäller natur och äventyr.

Runt om i Gnesta kommun finns det många fina sjöar och åar för dig som vill paddla. Ett tips är Marvikarna som har en av de vackraste paddlingslederna i Södermanland. Skogen är trolsk och bitvis kantas de långsmala sjöarna av branta klippor. Dessutom är vattnen lättpaddlade och det krävs endast ett fåtal lyft.

Fina cykelleder

Cykel är också att rekommendera för den som vill upptäcka Gnesta kommun. Vare sig du föredrar långväga landsväg eller tuffare terräng så finns möjligheter till det här. Eriksgatan och Näckrosleden är exempel på två fina cykelleder som slingrar sig genom det sörmländska landskapet. Och kommer du från storstaden så kan du ta med cykeln på tåget.

Vacka vandringsleder

Vill du istället vandra så hittar du några av Sörmlandsledens vackraste etapper här i Gnesta kommun. Du kan gå korta dagsturer, välja ut några fina sträckor, eller vandra hela Sörmlandsleden. Hitta din favorit och låt äventyret börja.

Fler natur- och äventyrstips hittar du på Gnestaguiden, se relaterad information.