2018-06-08

Iceolo – streetdance på hal is

Har du någonsin känt att du har varit ute på hal is? När och varför? Har du vågat sätta dig i en sådan position frivilligt? Dansföreställningen Iceolo visas på tre utomhusbad i länet och kommer till Frösjö strand den 19 och 20 juli.

Har du hamnat på hal is ofrivilligt? Hur fungerar man eller kvinna, svart eller vit, ute på hal is? Hur funkar samhället på hal is? Förändring kräver risktagande och att försätta oss i situationer vi inte är bekväma i. Förändring innebär ofta situationer där vi hamnar på hal is. Vågar vi? Vilken är vår strategi?

I projektet Iceolo vill danskonstnär Brian Madika sätta begreppet ute på hal is i förhållande till uttrycket Yolo – you only live once. Yolo är ett livsbejakande uttryck som samtidigt kanske innebär viss ansvarslöshet. Ute på hal is antyder risktagande, att vara obekväm och ovan. Fusionen mellan de två uttrycken blir Iceolo.

Iceolo blir ett tvådelat verk, en film och en liveföreställning. Filmen kommer kunna ses av en badande publik i simhallar under våren. Idén om is och halka gör sig bra mot det flytande vattnet. Föreställningen kommer också att visas på tre utomhusbad runt om i länet och kommer till Frösjö strand i Gnesta den 19 och 20 juli.

Filmen har skapats av Brian Madika och Faramarz Gosheh. Musiken i filmen och i föreställningen skapas av Niklas da Silva.

Dag: Torsdagen den 19 och fredagen den 20 juli 2018
Tid: Torsdag klockan 14.00 och 18.00 och fredag klockan 19.00
Plats: Badplatsen Frösjö strand i Gnesta
Arrangör: Scenkonst Sörmland och Gnesta kommun

Senast publicerad 2018-06-08