2021-02-15
Ett barn åker skridskor på den spolade isen i Gnesta.

Isbana på Frönäs

Kylan är här för att stanna ett tag till. När den allmänna åkningen i Gnesta ishall är stängd tillsvidare har vi nu spolat upp en tillfällig isbana. Du hittar den vid Frönäs bredvid förskolan Sjöstugan.

Förra veckan blev den tillfälliga skridskobanan i Gnesta färdig. Det är grusplanen bredvid Sjöstugans förskola som fått ikläda sig en is-skrud. Då det fortfarande råder bevattningsförbud i Gnesta kommun har vatten tagits från den intilliggande ån.

Det finns möjlighet att sitta och knyta på sig skridskorna i anslutning till banan. För dig som besökare är det viktigt att följa de anvisningar som finns på plats. Tänk på att hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

När det gäller att beträda isen på Frösjön uppmanar vi dig att aldrig ge dig iväg ensam ut på isen. För mer säkerhet på isen, se relaterad information. Oavsett om du är ensam eller i sällskap på isen bör du alltid ha med dig följande utrustning:

  • Isdubbar
  • Ispik eller isbill
  • Räddningslina
  • Flythjälp
  • Mobiltelefon

Passa på att njuta av vinterdagarna nu då kylan håller i sig ett tag till. Vill du inte åka skridskor går det utmärkt att ta på dig skidorna och ta en tur i de spår som finns. Mer om aktuella skidspår, se relaterad information.