2018-05-08

Kalaset i Gnesta 2018

Välkommen till Kalaset! Lördagen den 26 maj 2018 bjuds alla barn och ungdomar på ett hejdundrande kalas tillsammans på Strömmentorget i Gnesta. Det bjuds bland annat på Äggy, ballonger och Varité Velociped.

Äntligen är det dags för årets stora Kalas för alla barn. Tre timmars hålligång på Strömmentorget i Gnesta. Klockan 11.00 är det teater för alla barn med Figurteaterkompaniet. Klok och Blad jobbar på ett baby-zoo. En dag hittar dom ett stort ägg. Vem är äggets mamma? Är det hönan, ormen eller apan? Helst vill Klok och Blad ta hand om ägget själva. Äggy är en humoristisk föreställning med sång, musik och dockor för barn från 2 år.

Klockan 13.00 blir det drag på hög nivå! Varieté Velociped har slagit världen med häpnad med musikalitet, humor och överraskningar, och har turnerat flitigt sedan starten 2001. Du kanske har sett dem på Skottvångs Grufva någon gång?

Instrument byggs inför den häpna publiken, cyklar och skidor frambringar ljuva toner, världsberömda muntrummor skapar gungande rytmer. Showen avslutas med det fantastiska skrotkonstverket, där simpla ting är uppriggade för att självgående sätta varandra i rörelse: Allt förenas i den avslutande finalmelodin, och en gyllene galenskap är ett faktum!

Varieté Velociped består av: Erik Petersen - multimusikanten som kan få allt att klinga som skön musik. Bengt Johansson är en fängslande, färgstark musiker med renässansens blåsinstrument som huvudfack, men med många häpnadsväckande bisysslor. Svante Drake har väckt storögd förundran världen över som muntrummis. Här får vi förutom hans munrytmer många andra klingande överraskningar.

Det blir också ballongkonster, fönstermålning, ansiktsmålning och en hel del annat skojsigt.

Dag: Lördagen den 26 maj 2018
Tid: Klockan 11.00-14.00
Plats: Strömmentorget, Marieströmsgatan 3 i Gnesta
Pris: Evenemanget är gratis
Arrangör: Gnesta kommun

Senast publicerad 2018-05-08