2019-11-12

Kulturskolan sätter upp en ny musikal

Efter förra succémusikalen Momo sätter nu Kulturskolan i Gnesta upp en ny musikal. Denna gång är det En julsaga av Charles Dickens, en av världslitteraturens stora klassiker, som intar en musikalisk form. Premiär i december.

En julsaga är Charles Dickens mest berömda bok och antagligen också världens mest lästa historia om julen. Här får vi följa Ebenezer Scrooge, en snål och elak affärsman som går igenom en total förvandling och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julnatten. Medverkar gör Kulturskolans musikalelever, dansare och musiker. På scenen medverkar 18 musikalelever och dansare och i orkestern medverkar 40 orkesterelever.

Musikalgruppen har sedan höstterminen 2018 arbetat med musikalen och är nu efter ett och ett halvt års arbete redo att visa upp sitt arbete. Musikalelever har både övat teater, dans och sång. Musiken har det övats på sedan i september med både stråk-, blås-, och gitarrelever. För mer information om Kulturskolan och alla kurser, se relaterad info.

Kreativt skapande av feriearbetare och kursdeltagare

Tillsammans med Kulturskolans feriearbetare, som arbetade med dekor-och kostymtillverkning, började dekoren att byggas under sommaren 2019. Där feriearbetarna slutade tog sedan en sommarlovskurs i kostym- och masktillverkning vid. Totalt har 22 barn och ungdomar varit med och skapat kostym och dekor. Under hösten har sedan dekor och kostym färdigställts av kostymören och textilformgivaren Marianne Lundgren.

Speldagar och biljetter

Musikalen sätts upp på Elektron i A-salen. Det kommer sammanlagt att spelas sex föreställningar varav två är skolföreställningar. De publika föreställningarna spelas följande datum och tider:

  • Onsdagen den 11 december klockan 18.30 – 19.50
  • Torsdagen den 12 december klockan 18.30 – 19.50
  • Lördagen den 14 december klockan 14.00 – 15.20 (matiné)
  • Lördagen den 14 december klockan 17.00 – 18.20 (final)

Biljetter finns att köpa till respektive föreställning på Servicecenter, Marieströmsgatan 3 i Gnesta från och med idag. Biljettpriser är 120 kr för vuxna och 40 kr för alla 7–18 år. OBS! Föreställningen är tillåten från 7 år.

Regi, och manusbearbetning: Louise Jervfors Turner
Ljusteknik: RDM
Ljudteknik: Patrik Andersson
Kostym och Dekor: Marianne Lundgren och alla feriearbetare och kursdeltagare
Scenografi: Louise Jervfors Turner, Marianne Lundgren och Klas Jervfors Turner
Koreografi: Karin Jemsby
Musik: Klas Jervfors Turner och Ulf Åkerhielm.
Sånglärare: Linnea Pettersson
Dirigent: Klas Jervfors Turner