2020-06-15
Johannes Kloth på Klämmingsbergsbadet

Nu öppnar Klämmingsbergsbadet

Idag, måndagen den 15 juni, öppnade Klämmingsbergsbadet för säsongen. Nytt för i år är att personalen säkrat upp badplatsen så att alla ska känna sig trygga under pandemin.

– Ser vi att det är trångt på stranden och sällskap sitter för nära varandra kommer vi gå runt och informera dem om Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer att hålla avstånd, säger Johannes Kloth, badvärd på Klämmingsbergsbadet.

Vid toaletter, kiosk och omklädningsrum har personalen spraymarkerat avstånd på marken för att förhindra långa köer. Och för att kunna hålla en så god hygien som möjligt städas de allmänna toaletterna varje dag, och de som bor på campingen har nycklar till egna toaletter.

– För att minska risken för köbildning och hindra smittspridning säljer vi heller ingen mat denna sommar. Däremot kan besökaren handla glass, godis, fika och dricka från glasskiosken, säger Malin Broquist, fritidschef på Gnesta kommun.

Att hålla avstånd, visa respekt och ta personligt ansvar är alltså de regler som gäller på Klämmingsbergsbadet denna sommar.

– Och att alla föräldrar lägger undan sina mobiltelefoner och böcker så att de kan ha uppsikt över sina badande barn. Det är alltid livsviktigt, tillägger Malin.