2019-12-16

Prisutdelning Årets Eldsjäl 2019

Under årets sista kommunfullmäktige delades priset för årets eldsjäl ut. Det är tredje året som detta pris delas ut. Möt årets eldsjäl 2019.

Årets eldsjäl är en utmärkelse som Gnesta kommun instiftade under 2017 och som ersatte tre tidigare priser. I de nya bidragsregler som antogs av kommunfullmäktige i november 2015 togs utdelning av kulturpris, ungdomsledarpris och stipendier/pris för idrottsliga prestationer bort och utmärkelsen Årets Eldsjäl tillkom.

Utmärkelsen riktar sig till någon lokal kreatör, ideellt engagerande och inspirerande medborgare eller förening. Årets eldsjäl utsågs av kommunstyrelsens presidium och delades ut under årets sista kommunfullmäktige den 16 december 2019. I år delades utmärkelsen ut till föreningen OK Klemmingen.

Årets motivering

OK Klemmingen tilldelas priset som Årets eldsjäl 2019 med motiveringen:

Med stort engagemang från många ledare är OK Klemmingen en förening i framkant. Starka ideella krafter i föreningen skapar lust till rörelse i skog och mark samt förståelse för naturen. Som arrangör av bland annat Marknadsloppet och Kärruset bidrar föreningen till god folkhälsa för alla, barn som vuxna, amatör som elit. Alla är alltid lika välkomna.

Ett stort grattis till OK Klemmingen som vid utdelningen representerades av Louise-Marie Nilsson, Gun Molin Jansson och Stefan Carlsson!