2021-05-25
Bild på en karta över inspelningsplatserna i Lötbodal och vid Sigtunaån.

Reklamfilmsinspelning i Gnesta

Området i Lötbodal samt kring Sigtunaån kommer att förvandlas till inspelningsplatser den 27 och 28 maj. I och med det kommer framkomligheten och parkeringsmöjligheterna att vara något begränsade.

Under två dagar, torsdagen den 27 och fredagen den 28 maj, förvandlas en del av Lötbodalsområdet och en del av området kring Sigtunaån till filminspelningsplatser. Det som ska spelas in är en reklamfilm för ATG med två hästar i huvudrollen. Hästarna kommer att filmas med en fast kamera och med drönare. Under korta tagningar kommer de också att filmas från en kamerabil som körs på skogsvägen i Lötbodal i låg fart. På plats kommer det att finnas en handfull teknikbilar med kamerautrustning.

Vid filminspelningsplatsen kring Sigtunaån kommer bilar att parkeras vid Lithanders sliperi på Nibblegatan. Under korta tagningar kommer gående eller eventuella cyklister utmed ån att behöva stoppas. Det sker med hjälp av flaggvakter i varselvästar.

I Lötbodal kommer teknikbilar att stå uppställda på den plats som i folkmun kallas ”Torget”. Detta innebär att hundägare som brukar vara i gamla fårhagen får begränsad framkomlighet under dessa två dagar. Detsamma gäller dig som promenerar, cyklar eller springer i området. Berörda föreningar som har verksamhet i området har kontaktats.

Vi hoppas på förståelse för detta och ser såklart fram emot den färdiga filmen.