2021-12-06
En broderad tavla med texten: Den enes sill - den andres sorg.

Ring på, bjud in, bry dig om

Julhelgen är inte en vanlig helg. Vi förväntas fira den tillsammans med någon. Det viktigaste är att vi får vara tillsammans brukar vi säga till varandra.

Tredje advent och för många är det ensamheten som står för dörren. Firar din granne i det ensamma skenet från TV:n? Kanske är det första julen i ensamhet, kanske är det lika tomt som vanligt vid julbordet för den som inte vill tränga sig på, eller vara till besvär.

Spring i trappan, stök i köken, tunga matkassar som bärs in, doften av julmat och julbak, nya försäljningsrekord slås av människor som vill ge varandra saker. Vilken klapp är det vi önskar oss? Klappen i papper betyder inte mest, utan klappen på dörren, klappen på axeln eller en varsam klapp på kinden.

Stanna upp och tänk på den som står ensam under julen. Aldrig har väl en kopp kaffe, en bulle eller en pepparkaka varit viktigare. Den lilla gesten kan betyda så väldigt mycket.

Sillen smakar bäst i sällskap av andra. Finns det en extra stol, en extra tallrik vid ditt bord? Brukar maten ta slut? I stället för att önska någon en god jul, kan du se till att den blir det?

Den oombedda ensamhetens sill är alltid för salt.

Välkommen till Anne Pajunens installationsperformance ”Den enes sill är den andres sorg” den 11 december på Stopp Köpcentrum i Gnesta. Framträdandet pågår mellan 14.00-16.00, du kan välja att titta in en kort stund eller stanna längre. Det är fri entré.

Varmt välkommen!