2023-06-13

Sommar i Gnesta kommun!

I Gnesta kommun finns det mycket att sysselsätta sig med i sommar. Du kan exempelvis testa teater, gå på simskola och cirkusskola, delta i roliga lovaktiviteter, åka på badutflykter, och äta glass i massor!

Här nedan listar vi ett urval av de aktiviteter som erbjuds under sommarlovet, hoppas du hittar något som passar dig. Ha en skön och aktiv sommar önskar Gnesta kommun!

Sommarkul med Fritidsgården Chill

Under hela sommaren kan du följa med fritidsgården på utflykter och delta i roliga aktiviteter! Följ med på hajk vid Krampan, spela minigolf i Björnlunda eller åk zipline och klättra över hinder vid höghöjdsbanan i Oxelösund. Alla aktiviteter är helt gratis, men tänk på att vissa av aktiviteterna kräver föranmälan. Mer information om alla aktiviteter hittar du på: gnesta.se/lovaktiviteter Länk till annan webbplats.

Badutflykt i sommar

Testa olika badplatser i sommar! I kommunen finns många sjöar och de flesta går att bada i. Här finns bryggor, stränder, hopptorn och fina badklippor. Läs mer om våra kommunala iordningställda badplatser här: gnesta.se/bad Länk till annan webbplats.

Sommar på bibblan

Biblioteket håller i flera lovaktiviteter för barn och ungdomar i sommar. Du kan bland annat prova VR-glasögon, leta guldbiljetter, eller delta i Sommarboken där du får prata och tipsa om böcker du läst eller hört, träffa kompisar och äta glass! Mer information om alla aktiviteter hittar du på: gnesta.se/lovaktiviteter Länk till annan webbplats.

Simskola i Dammhagen

Stjärnhovs IK bedriver simskola i Dammhagen 26 juni-21 juli för barn i åldern 4 år och uppåt. Alla som anmäler sig till simskolan kommer att få en plats. Anmälan till Simskolan i Dammhagen. Länk till annan webbplats.

På hästryggen

I Gnesta kommun är hästar och ridning mycket populärt. Här finns flera aktiva föreningar och många ridvägar. Ridning är för alla åldrar och de flesta ridskolor har grupper för alla nivåer. Ridlektioner, turridningar och ridläger. Läs mer på vår besökswebb Gnestaguiden: gnesta.se/rida Länk till annan webbplats.

Teaterläger

Teatergruppen Skaka anordnar teaterläger under veckorna 28 och 29 för barn mellan 6-12 år. Under lägret kommer det att hållas i roliga övningar som utvecklar fantasin, stärker barnen som individer och framkallar många skratt. Teaterlägret kommer att vara i Stjärnhov vid Solbacka. Anmälan till teaterlägret. Länk till annan webbplats.

Gå på Frisk Sportarnas Cirkusskola

Vecka 30 är det återigen dags för cirkusskola i Gnesta! Hoppa trampolin, lär dig cirkuskonster, jonglera och umgås med nya likasinnade vänner. Anmälan till cirkusskolan. Länk till annan webbplats.

Solbacka i Stjärnhov

På Solbacka i Stjärnhov är det liv och rörelse hela sommaren! Testa på att spela golf hos Solbacka golf. Eller varför inte spela utomhus padel eller ta en simtur i den uppvärmda poolen? Dessutom har de ett fullspäckat sommarprogram som är värt att utforska. Solbackas sommarprogram. Länk till annan webbplats.

För den modige

Nyfikna besökare lockas till den mystiska Alsgruvan utanför Gnesta. Du går in på egen risk och vi rekommenderar vattentäta skor och ficklampa. Efter besöket kan du ta dig till Alsbergets utsiktsplats med magnifik utsik över sjön sillen. Läs mer om algruvan på gnesta.se/alsgruvan Länk till annan webbplats.

För mer information om Solbacka golfklubb, se deras webbsida: Solbacka GK. Länk till annan webbplats.

Barnens besöksguide

Ta med barnen på lek och äventyr! Här har vi samlat tips på spännande aktiviteter som passar de yngre besökarna och invånarna i Gnesta kommun. I vår besökskarta kan du även se var de olika besöksmålen ligger. Vill du ha en fysisk karta kan du hämta ett ex på servicecenter, Marieströmsgatan 3 i Gnesta. Digital karta finns att se på: gnesta.se/barnensbesoksguide Länk till annan webbplats.

Evenemangskalender

Inför varje lov är evenemangskalendern fylld med mycket roligt att hitta på! Ideella föreningar, kommunala verksamheter och privata arrangörer presenterar roliga och varierade evenemang. Kanske hittar du något som tilltalar dig? Läs mer här: gnesta.se/evenemang Länk till annan webbplats.

Arrangerar du en aktivitet? Här kan du registrera aktiviteter till kalendern. Länk till annan webbplats.

Gnestaguiden

Vill du ha mer inspiration på saker att se och göra i sommar? Då finns en nytryckt Gnestaguide till din hjälp. I guiden hittar du tips och inspiration på utflyktsmål runt omkring i kommunen. Har du inte fått Gnestaguiden i brevlådan är du välkommen förbi servicecenter för att hämta ett ex. Du hittar även Gnestaguiden digitalt: gnesta.se/gnestaguiden Länk till annan webbplats.