2021-06-08

Sommarlovskul i Gnesta kommun

Gnesta kommun kan även i år erbjuda alla sommarlovslediga barn och ungdomar ett aktivt sommarlov. Vid flera tillfällen kan du som är 6-19 år få ett härligt sommarlov – och allt är gratis!

Sommarlovsaktiviteterna möjliggörs av att regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel till kommuner för avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter. Gnesta kommun fick 166 000 kronor som används till att skapa en aktiv och meningsfull sommar för kommunens barn och unga. Vid flera tillfällen kan du som är 6-19 år hänga med på massor av roligheter – och allt är gratis! Arrangerar dessa aktiviteter gör fritidsgården Chill, kulturskolan och Kom-Tek i samarbete med andra aktörer.

Då vi följer Folkälsomyndighetens rekommendationer så har majoriteten av aktiviteterna ett begränsat antal deltagare. Det innebär att de flesta aktiviteterna kräver föranmälan. För hela listan, se relaterad information.

Fritidsgården Chill kommer att lansera fler lite mindre aktiviteter löpande under hela sommaren. Information om dessa kommer att utannonseras på fritidsgårdens Instagram- och Facebook-konton. De lanseras veckovis beroende på väder och restriktioner. Se relaterad information.

Ha nu ett riktigt roligt och aktivt sommarlov i Gnesta kommun!