2023-04-04
påskris med färgglada ägg

Påsklov i Gnesta kommun!

Under vecka 15 är det påsklov för alla skolbarn. Gnesta kommun erbjuder en hel del olika aktiviteter som passar alla påsklovslediga barn och ungdomar.

Här kommer en sammanställning av vad som sker under hela veckan indelat under respektive verksamhet. I vår evenemangskalender hittar du mer information och fler påsklovsaktiviteter. Se relaterad information.
Glad påsk!

Fritidsgården Chill

Påskäggsjakt - torsdagen 6 april

Under skärtorsdagen kommer det att finnas gömda ägg runt om i Gnesta fyllda med överraskningar! Påskäggsjakten startar klockan 15.00 och är öppen fram till att alla ägg är hittade. Varmt välkommen att delta!

Var: Gnesta tätort, samling Chill
Ålder:
12–19 år

Skräckfilm med pizza - fredagen 14 april - Fullbokad

Välkommen till skräckfilmskväll på Elektron - om du vågar? Chill bjuder på pizza och dricka.

Filmkvällen är fullbokad, anmälan är inte längre tillgänglig.

Armémuseum - lördagen 15 april

Följ med Chill till Armémuseum i Stockholm och följ män, kvinnor och barn genom krig och fred i Sveriges historia. Vandra från 1500-tal till nutid bland fascinerande föremål och realistiska scener. Anmäl dig via SpeedAdmin senast torsdag 13 april. Se relaterad information.

Tid: Samling på Chill. Gemensam avfärd med pendeltåget kl. 11.45.
Ålder: 12–19 år

Gnesta bibliotek

Prova VR-glasögon! - tisdagen 11 april till fredagen 14 april

Är du mellan 10–16 år och vill prova på VR-glasögon? Välkommen till biblioteket under påsklovet. Nu erbjuder vi ännu fler upplevelser där du bland annat kan sväva i rymden eller möta dinosaurier.

Du kan anmäla dig i förväg i biblioteksdisken. Det går också bra att komma direkt och se om det finns platser lediga.

Tid: Klockan 10.00–13.00

Prova på brädspel! - fredagen 14 april

Gillar du att spela spel? Fredagen den 14 april har biblioteket drop in för dig som vill prova på brädspel. Här finns spel för alla åldrar.

Det finns också möjlighet att prova på schack med Gnesta schacksällskap!

Tid: Klockan 13.00 –17.00

Freja Bad & Gym

På påsklovet behöver alla påsklovslediga barn och ungdomar bada, plaska och leka. Även motionsim och gym finnas för dig som vill röra på dig. För öppettider, se relaterad information.

Gnestaguiden tipsar!

Leta efter ekar

Ta med dig familjen eller en vän på en härlig naturutflykt i påsk. Misätters ekhagar är ett naturreservat som ligger norr om Stjärnhov intill sjön Misteln. Här finns ett gravfält från yngre järnåldern med ett tjugotal stensättningar, betande hagar och gamla grova ekar som gör landskapet värdefullt idag. I reservatet finns tre ekar med en omkrets på fem meter, kan du hitta dessa? Läs mer på Gnestaguiden. Se relaterad information.

Ägg tillhör påsken

Finns det något som slår dagsfärska ägg till påskbuffén? Stöd våra lokala producenter och gårdsbutiker genom att handla nyvärpta ägg till påskbordet. Dessutom en rolig utflykt! Läs mer på Gnestaguiden. Se relaterad information. 

Lek loss i Björnlundaborgen

Tips! Utmed väg 57 strax utanför centrala Björnlunda hittar du lekparken Björnlundaborgen. Här kan du leka riddare för en dag, gunga, sparka boll eller leka i sandlådan. Varför inte ta med en god matsäck för en paus med utsikt över kyrksjön? Läs mer på Gnestaguiden. Se relaterad information.