2021-07-22
Björnlunda hembygdsgård

Björnlunda hembygdsgård

Upptäck Björnlunda med Gnestaguiden

Bangolf, naturliga badplatser och ett av Sveriges minsta vandrarhem. Det är bara tre exempel på vad orten Björnlunda kan erbjuda.

Björnlunda är kanske mest känt för sin vackra och välskötta hembygdsgård med 17 byggnader, de flesta från 1700-talet. Sedan 1938 används hembygdsgården också som vandrarhem på sommaren. Med fyra rum i gamla loftbodar och endast åtta bäddar är det ett av landets minsta vandrarhem.

Massor att upptäcka

Förutom ett besök på hembygdsgården finns det massor av annat att upptäcka i Björnlunda. Bland annat har orten en spontanidrottsplats där du kan utöva bollsporter, cykla på BMX-banan, åka skateboard eller träna på utomhusgymmet.

Lokalproducerade praliner

Här finns också några matställen och ett kafé där du kan njuta av lokalproducerade praliner och glass. I Björnlunda kan du också vandra, rida och prova på glasblåsning. För yngre rekommenderar vi Björnlundaborgen där alla barn kan leka riddare eller bara gunga och åka rutschkana.

Fler tips på vad som finns att uppleva i Björnlunda hittar du på vår upplevelse- och besökswebb Gnestaguiden, se relaterad information.