2021-08-09
Gnesta är vackert belägen intill Frösjöns strand.

Gnesta är vackert belägen intill Frösjöns strand.

Upptäck Gnesta med Gnestaguiden

Gnesta må vara en liten tätort, men trots det erbjuds här sevärdheter, varierad shopping, aktiviteter och flera mysiga kaféer och restauranger. Hitta din favorit med Gnestaguiden!

Gnesta är präglad av den handelsplats och det järnvägssamhälle den utgjordes av i forna tider. För den historieintresserade som vill veta mer om Gnesta finns det 27 röda vimpelprydda stolpar runt om i orten som med bild och text berättar om infrastrukturen och hur ett stationssamhälle växer fram.

Cykel- och gångleder

Tycker du om att cykla kan vi rekommendera den 70 mil långa Näckrosleden som startar i Gnesta. Leden består av 14 olika etapper som tar dig runt på slingriga vägar genom det sörmländska landskapet. Andra gång- och cykelleder som startar eller går genom Gnesta är den 10 kilometer långa Gnestaleden och den betydligt längre Sörmlandsleden.

Fiska eller paddla

Vill du istället fiska, paddla eller bada finns det flera natursköna sjöar att upptäcka i närheten av Gnesta. Och du som föredrar att shoppa och njuta av god mat har flera butiker och mysiga matställen att välja bland.

Fler tips på vad som finns att uppleva i Gnesta hittar du på Gnestaguiden, se relaterad information.