2020-12-01

Välkommen till vår digitala fritidsgård

Nu kan alla mellan 12-19 år ansluta sig till Gnestas digitala fritidsgård på Discord. Idag, tisdagen den 1 december, drar vi igång. Här kan du delta i alla våra olika kanaler och umgås med kompisar över nätet.

I och med de allmänna restriktionerna så kan vi inte ha ordinarie verksamhet på fritidsgården Chill. Då har fritidsgården Chill valt att ställa om och flytta en del av verksamheten till nätet. På den gemensamma servern på Discord kan alla 12-19 år delta i våra kanaler som innehåller det deltagarna vill prata om. Här kan vi ha en spelgrupp, en världsomfattande konstgemenskap, en filmgrupp, Quizz-grupp, samtalsgrupp om psykisk hälsa, eller så kan du träffa nya kompisar och umgås över nätet. Discord gör det helt enkelt lättare för oss att prata och träffas oftare – men med avstånd, se relaterad info. Tillsammans med några engagerade ungdomar är det fritidsledarna på Chill som modererar och ser till att det hålls en schysst och god ton på vår Discord. Taskiga kommentarer kommer att blockas av vår språkpolis-bot som våra duktiga ungdomar hjälpt till att ta fram.

Så går det till

Ta plats i en röstkanal när du är ledig. Kompisarna i servern kan se att du är inne och hoppa in direkt utan att behöva ringa upp. Tack vare röst- och videofunktionen känns det som om ni är i samma rum. Hälsa på varandra via video, se på när dina vänner streamar sina spel eller samla en grupp för en teckningsstund med skärmdelning. Det bästa av allt är att här finns det inga restriktioner på hur många som kan delta. Och du som ännu inte har kommit till fritidsgården Chill kan nu vara med, fast hemifrån och träffa nya kompisar. Sen, när pandemin är över, kan vi alla träffas irl igen!