2019-01-04

Vår nya evenemangskalender

Kommunens evenemangskalender är en av webbplatsens mest besökta sidor. Här kan du se vilka aktiviteter och evenemang som sker i Gnesta kommun. Nu har vi förbättrat kalendern och gjort den mer överskådlig.

Under 2018 har vi arbetat med att förbättra vår webbplats och göra den mer tillgänglig för dig som besökare. I det arbetet passade vi på att göra en genomgång av vår evenemangskalender. Varje år görs en sammanställning över evenemangsåret som har gått. De senaste tre åren har det genomförts i snitt 3,5 evenemang om dagen, året runt så det uppstår krockar av evenemangen emellanåt. Det har vi sett över och har nu gjort kalendern mer överskådlig. Nu kan du överblicka alla evenemang i en månadskalender. Men det finns en hel del annat som är nytt. Se relaterad info.

Välj tidsintervall

Vill du veta vilka evenemang som sker under en specifik period kan du ange startdatum i fältet från och slutdatum i fältet till. Ange datumen i formatet åååå-mm-dd. Vill du veta vilka evenemang som sker en specifik dag anger du samma datum i båda fälten.

Filtrera efter kategorier

Du kan filtrera evenemang efter vem du är (exempelvis barn, senior) och vad du vill göra (exempelvis bio, musik eller konst). Klicka på knappen filtrera och gör dina val.

Filtrera efter orter och platser

Du kan filtrera evenemang efter ort, lokal och plats. Exempel på orter är Gnesta, Torsåker och Gryt. Exempel på lokal är Biblioteket, Träffpunkten och Elektron. Exempel på plats är Klämmingsbergsbadet, Skillingavallen och Hagstumosse.

Se alla evenemang i en månadskalender

Här kan du få en överblick av vad som händer varje dag under en hel månad. Också bra för dig som arrangör när du planerar dina evenemang så att det inte krockar med redan inplanerade evenemang.

Samlad info för återkommande evenemang

Många av evenemangen i kalendern är återkommande. Exempelvis utställningar som är öppna under en längre period, med olika datum och tider. Du kan se alla datum och tider samlat på evenemangets sida, så det blir lätt för dig som besökare att få en överblick, och välja det datum som passar dig bäst.

Film på bio

På Elektron visas det biofilmer. Nytt är att du nu kan se en trailer till de filmer du vill gå på. Klicka bara på bilden så dyker trailern upp. Det går också bra att boka biljetter till de evenemang som har biljettförsäljning. All sådan information hittar du vid varje evenemang. Likaså vad evenemanget kostar.

Skicka in ditt evenemang

Nu vill vi såklart att evenemangskalendern ska fyllas med evenemang. Det är något som du som arrangör får se till. All information om konserter, teater, matcher, dans, workshops, utställningar med mera skickas med fördel in hit. Se relaterad info.