2020-09-14
en näckros under vatten.

Vattendragsvandring vid Långsjön

Under ledning av den välkände botanisten Hans Rydberg bekantar vi oss med växter i och omkring vatten. Trosaåns vattenvårdsförbund inbjuder till en vattendragsvandring.

Tisdagen den 15 september klockan 17.30 bjuder Trosaåns vattenvårdsförbund in till en vattendragsvandring vid Långsjön. Tiden är satt med tanke på att dagarna blir kortare och vi måste ”fånga ljuset”. Kan du inte komma loss så tidigt så kom ändå, vi har drop in och det är bara att hänga med när du än kommer.

Temat för vattendragsvandringen är vattenväxter. Under ledning av den välkände botanisten Hans Rydberg bekantar vi oss med växter i och omkring vatten. Vilka växter finns? Varför växer de just här? Vi får lära oss om vattenkvaliténs betydelse för artsammansättningen i olika miljöer mm. Vattendragsvandringen är givetvis kostnadsfri. Samling vid badplatsen mellan Edesta och infarten till Vårdinge by.

Vägbeskrivning

Ta väg 500 som går mellan Gnesta och Vagnhärad. När du åker från Gnesta och passerar Edesta, sväng ned till vänster på en liten markväg innan vägskyltarna Herrsätra 2 och Folkhögskola. Kommer du från Trosa så kör från Vagnhärad, passera länsgränsen och när du kommer ut ur skogen och ser skyltarna Herrsätra 2 och Folkhögskola på höger sida, åk en liten bit till och sväng ner på markvägen till höger.

Tänk på är att det inte är en kommunal badplats, utan ett område med badstrand och privata bryggor. Parkera med förstånd. Frågor om vattendragsvandringen besvaras av Bertil Karlsson tel. 070 347 55 55.

Viktigt att tänka på

Trots rådande Coronapandemi har Trosaåns vattenvårdsförbund valt att genomföra en sedvanlig vattendragsvandring. Vi är utomhus och håller givetvis behörigt avstånd mellan oss. Maxantal besökare sätter vi till 50