2017-05-16

Veckans Axplock

Här kommer ett axplock ur denna veckas evenemang. Kalaset och Kulturskolans dag hittar du i år på Elektron, en heldag med mängder av aktiviteter och uppträdanden. På Lagår'n i Ullsta pågår årets Konstsalong och Gnesta filmstudio visar vårterminens sista film Jag, Daniel Blake. På Skottvångs Grufva bjuds det på dansvänligt balkanröj med Tibble Transibisriska. Självklart finns det mycket annat smått och gott.

Det hittar du här i Veckans Axplock som sträcker sig över perioden onsdagen den 17 till söndagen den 21 maj 2017. Fler evenemang hittar du här.

Vill du tipsa om evenemang så ska du skicka in all information här.

 

Bingo på Elektron

Känn spänningen när hjulet snurrar, en siffra och en bokstav läses upp och bingobrickan bara längtar efter att få bli ifylld. Kom och spela bingo på Elektron i Gnesta. Fina vinster och god gemenskap. Enklare kiosk finns på plats med nybryggt kaffe och härligt fikabröd. Innan det startar så finns de möjlighet till lite väntbingo.

Dag: Torsdagen den 18 maj 2017
Tid: Klockan 18.45
Plats: B-salen på Elektron i Gnesta
Arrangör: Gnesta FF och Gnesta IK

 

Gnesta filmstudio: Jag, Daniel Blake

59-årige snickaren Daniel har på grund av sjukdom blivit arbetslös för första gången i sitt liv. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Detta resulterar i att han blir utan sjukpeng och tvingas bli aktiv arbetssökande för att få statligt bidrag. Daniels dagar fylls av febrila försök att fylla i rätt blanketter och sitta i telefonkö.

Tillsammans med Kattie, en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker de få rätt mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem bägge styrka att orka kämpa mot ett sjukt system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade. Daniel och Katie är fångade i ett ingenmansland styrt av galna lagar och regler där endast de starkaste vinner. Drama. Speltid: 1 timme och 40 minuter.

Dag: Torsdagen den 18 maj 2017
Tid: Klockan 19.30
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Pris: 200 kr (medlemskap/termin), löses i samband till filmen Arrangör: Gnesta filmstudio

 

Kalaset och Kulturskolans dag

Kom på världens bästa kalas! Då det är 5-års jubileum för Kalaset och 25-års jubileum för Gnesta kommun har vi i år slagit på stora trumman. Årets Kalas är inomhus på hela Elektron. Alla barn är välkomna att se teater, lyssna på musik med kulturskolans elever, se streetdance, äta glass, fika till försäljning, testa E-sport, se eldslukare och fiska fiskdamm.

Renaida Braun (från Idol 2016) uppträder och skriver autografer. Maria Westerberg skapar tillsammans med alla barn nya saker av gamla pinaler. Det blir tecknarworkshop med illustratören och författaren Esbjörn Jorsäter. Alla Kulturskolans elever spelar. Likaså banden AfghaniRockers och Work It Out samt kören Karins Änglar. Temat är Fantasy så kom gärna utklädd – det blir också en Cosplay-parad i slutet av dagen med finfina vinster så kom gärna utklädd. Här hittar du hela schemat för dagen. Varmt välkommen!

Dag: Lördagen den 20 maj 2017
Tid: Klockan 11.00-16.30
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Arrangör: Gnesta kommun, Gnesta kulturskola och Fritidsgården Chill

 

Galleri Lagårn i Ullsta

I en stor vacker gammal ladugård omgjord till finaste konstsalong mitt ute på landsbygden - Lagårn i Ullsta. Hit hittar cirka 1000 besökare varje år och Lagårn i Ullsta har snabbt blivit ett mycket populärt utflyktsmål. Just nu pågår årets konstsalong en jurybedömd utställning med 35 konstnärer från sex län. Här hittar du en vägbeskrivninglänk till annan webbplats.

På Skullen ställer Siri K Karlsson och Maud Probst Rönnbom ut skulptur och objekt.

Dag: Lördagen den 20 och söndagen den 21 maj 2017
Tid: Klockan 12.00-17.00
Plats: Gryts-Ullsta
Arrangör: Konstsalong.se och Lagårn i Ullsta

 

Visstuga i folkton

Visstuga i folkton med Karin, Nina och Stina, vissångerskor från Björnlunda. Kom och bidrag med dina visor, lär dig nya eller bara sitt och lyssna i brasans sken i Soldattorpet. Det bjuds på kvällskaffe och te. Fritt inträde.

Dag: Lördagen den 20 maj 2017
Tid: Klockan 17.00
Plats: Björnlunda hembygdsgård
Arrangör: SV Sörmland i samarbete med Björnlunda hembygdsförening

 

Tibble Transibiriska till Skottvångs Grufva

I den lilla byn Tibble utanför Leksand i Dalarna startade för fem år sedan ett märkligt projekt. Två grannar hade fått för sig att börja spela romsk musik. Tibble Transsibiriska bildades och växte snabbt till ett sexmannaband. Tibble, en by med djupa rötter i den svenska folkmusikmyllan, hade fått ett eget gypsyband med en unik stil och texter på svenska med inslag av romanes, är de något helt nytt på den svenska musikscenen. Medryckande och dansvänligt balkanröj blandas med smäktande gråtmilda mollsånger.

Dag: Lördagen den 20 maj 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 190 kr
Biljetter: 0158-259 00 eller via e-post
Arrangör: GiG Jazzförening

 

Bio: Alien: Covenant

När besättningen på rymdskeppet Covenant är på väg till en avlägsen planet i den bortre delen av galaxen, upptäcker de att vad de tidigare trott varit ett outforskat paradis i själva verket är en mörk och farlig värld. De tvingas fly från ett hot mer skrämmande än de någonsin kunnat föreställa sig.
Skräck. Från 15 år. Speltid: 2 timmar och 2 minuter.

Dag: Söndagen den 21 maj 2017
Tid: Klockan 19.30
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15, Gnesta
Biljettpris: 110 kr
Arrangör: Eurostar

Senast publicerad 2017-08-17