2017-02-15

Veckans Axplock

Här kommer ett axplock ur utbudet från evenemangskalendern. Denna vecka kan du exempelvis uppleva något mycket speciellt på Långsjö teater, lyssna till Per Persson på Skottvångs Grufva eller skratta loss med Gnestarevyn och årets kritikerrosade revy Satan i gatan på Elektron. På biblioteket i Gnesta pågår också en unik fotoutställning. Utställningen skildrar killarna på Gnesta Ungdomsboende och deras längtan efter familjen, frustration kring väntan på besked från Migrationsverket men också drömmar och hopp om en framtid i Sverige.

Vill du synas med ditt evenemang? Skicka in alla uppgifter hit.länk till annan webbplats

Veckans Axplock sträcker sig över perioden onsdagen den 15 till söndagen den 19 februari 2016. Fler evenemang hittar du härlänk till annan webbplats.

 

Resonans Laboratorium

Klicka på bilden för att se filmen från utställningen Kännbart.

Nu är det dags. Resonans laboratorium slår upp dörrarna på Långsjö Teater för besökare. Klicka på bilden så får du se smakprov från det tidigare verket Kännbart som visades i Örebro 2015. Undrar du hur det fungerar eller vill du boka en session med bAUM instrumentet. Skicka ett meddelande till Julia Adzuki via sms: 073-088 37 96 med den tid och det datum som ni önskar. Sessionen är kostnadsfri och är en del av ett konstnärligt forskningsprojekt.

Dag: Dagligen från den 15-24 februari 2017
Tid: Session 1 kl: 12.00-13.00. Session 2 kl: 13.30-14.30
Plats: Långsjö teater, Margretedalsvägen 2
Arrangör: Långsjö teater

 

Fotoutställning på Gnesta bibliotek

På Gnesta Ungdomsboende bor det i dagsläget 31 ensamkommande ungdomar. Nu anordnar Gnesta kommun tillsammans med fotograf Knut Pedersen en utställning på biblioteket i Gnesta, Marieströmsgatan 3. Utställningen är ett försök att genom fotografier och text beröra och ge en inblick i killarnas bakgrund och tillvaro.

Utställningen skildrar killarnas längtan efter familjen, frustration kring väntan på besked från Migrationsverket men också drömmar och hopp om en framtid i Sverige.

Fram till lördagen den 25 februari hänger delar av fotoutställningen på Gnesta bibliotek. Måndagen den 6 mars flyttar utställningen till foajén på Elektron.

Dag: Torsdagen den 16 februari 2017
Tid: Klockan 10.00-19.00 (övriga dagar öppet till 17.00)
Plats: Gnesta Bibliotek
Arrangör: Gnesta kommun

 

Bingo på Elektron

Känn spänningen när hjulet snurrar, en siffra och en bokstav läses upp och bingobrickan bara längtar efter att få bli ifylld. Kom och spela bingo på Elektron i Gnesta. Fina vinster och god gemenskap. Enklare kiosk finns på plats med nybryggt kaffe och härligt fikabröd. Innan det startar så finns de möjlighet till lite väntbingo.

Dag: Torsdagen den 16 februari 2017
Tid: Klockan 18.45
Plats: B-salen på Elektron i Gnesta
Arrangör: Gnesta FF och Gnesta IK

 

Satan i gatan med Gnestarevyn

Foto: Knut Pedersen

Välkommen till årets lokalrevy Satan i gatan av och med Gnestarevyn. En härligt lokal revy som tar upp de stora frågorna och ger de stora svaren med glimten i ögat. Som vanligt synar vi de lokala händelserna som vägarbeten, fiber, landsbygden och hur det är mellan Gnesta och Järna. Naturligtvis synar vi hur våra lokala politiker har skött sig under året. Gnesta Revysällskap är en ideell förening med en samling glada amatörer som sätter upp en så lokal revy som möjligt. Vi har funnits sedan 1990 och har sedan dess haft nöjet att få roa alla Gnestabor genom åren vilket vi kommer att göra även 2017. Föreställningens längd: 2 h och 20 min (inkl. paus)

Dag: Fredagen den 17 februari 2017
OBS: Lördagens föreställning är utsåld!
Tid: Klockan 19.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15, Gnesta
Entré: 250 kr. Biljetter kan köpas på Medborgarkontoret i Gnesta eller via Norticlänk till annan webbplats.
Arrangör: Gnestarevyn

 

Per Persson på Skottvångs Grufva

Sångaren och låtskrivaren från nu nedlagda Perssons Pack är en av Skottvångs favoritartister. Vi är så glada att han är tillbaka hos oss, som alltid med välrenommerat band, fantastiska låtar, roligt mellansnack och ett ös utan dess like.

Det är så lätt att tycka om Per Persson. Han blev folkhjälte för några få men borde, i en rimligare värld, ha fått en lika stor publik som Lars Winnerbäck. Winnerbäck är antagligen den förste som skulle hålla med om det. Men även Annika Norlin, Håkan Hellström, Tomas Andersson Wij och Love Antell är i mer eller mindre grad skakade ur Per Perssons snusläpp. Musik beskrivs ofta utifrån hur framgångsrik den är. Listplaceringar är dess ”själ”. Per Perssons album och låtar är däremot förankrade i en landsbygd, en arbetarklass och en hållning som blir en del av lyssnarnas självbild, stolthet och hjärtan.”
Markus Larsson, Aftonbladet efter Perssons Packs sista spelning på Nalen hösten 2014.

Dag: Lördagen den 18 februari 2017
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 190 kr
Bokning: 0158-259 00 eller via e-post
Arrangör: Skottvångs Grufva

 

Bio: The Lego Batman movie, 2D

Det är stora förändringar på gång i Gotham och om han vill rädda staden från att bli övertagen av Jokern måste han nog sluta med den ensamma-hjälten-grejen och lära sig samarbete. Och kanske, men bara kanske, kan han lära sig att slappna av lite ibland. Animerat, familj, från 7 år. Speltid: 1 timme och 44 minuter.

Dag: Söndagen den 19 februari 2017
Tid: Klockan 14.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Biljettpris: 90 kr
Arrangör: Eurostar

 

Bio: Vaiana, 3D

I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro. Animerat, äventyr. Från 7 år. Speltid: 1 timme och 54 minuter.

Dag: Söndagen den 19 februari 2017
Tid: Klockan 16.15
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15, Gnesta
Biljettpris: 105 kr
Arrangör: Eurostar

 

Bio: Lion

Saroo är en ovanligt klok och äventyrslysten 5-åring som bor i en liten by i centrala Indien. Hans storebror Guddu är hans idol och han vill precis som sin bror bidra till familjens försörjning. En natt så tappar de två bröderna bort varandra på en tågstation och Saroo hamnar på ett tåg som för honom hundratals mil bort till Calcutta där ingen förstår hans språk.

Efter en tid som gatubarn hamnar han på ett statligt barnhem där man resultatlöst försöker hitta hans familj. Han har tur och blir adopterad av ett australiensiskt par som ger honom den kärlek och omvårdnad han så länge saknat. Men inom honom gnager saknaden efter sin mamma och bror. När en kompis 25 år senare föreslår att han ska försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé. Men så hittar han den första ledtråden och snart har hans förflutna hunnit ikapp honom och hans liv kastas omkull ännu en gång. Drama. Speltid: 1 timme och 58 minuter. Från 11 år.

Dag: Söndagen den 19 februari 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Biljettpris: 110 kr
Arrangör: Eurostar

Senast publicerad 2017-05-15