2017-04-18

Veckans Axplock

Då tackar vi för den härliga påskledigheten och blickar framåt. Här kan du se vad som händer den närmaste veckan. Några av evenemangskalenderns utbud hittar du här i Veckans Axplock. Vill du se alla evenemang så hittar du dem här.länk till annan webbplats

Denna vecka erbjuder en hel del konserter. Bland annat festlig musik för trumpet och orgel i Frustuna kyrka eller en historisk spelning med Chris Spedding and the Piggyback Riders på Skottvångs Grufva. Passa också på att uppleva utställningen Att göra kropp av konstnär Éva Mag på Art Lab Gnesta. Det går också bra att lära sig mer om skrivandets konst eller varför inte lite nålbindning.

Allt detta och fler roligheter hittar du här i Veckans Axplock som sträcker sig över perioden tisdagen den 18 till söndagen den 23 april 2017.

 

En keramiksaga av Leith Abbas

Leith Abbas, från Tranås, ställer ut keramik på biblioteket i Gnesta. Leith bygger sina fantasifigurer i lergodslera och skapar nya sagor och världar genom sina magiska konstverk. Genom sitt hantverk lyckas Leith lyfta fram egenskaper i leran som många inte klarar av.

Leith Abbas kommer från Irak och utbildade sig på universitetet i Bagdad med inriktning på målning, skulpturer och keramik. Tillsammans med sin familj, fru och två barn, flydde han från kriget i Irak och de flyttade till Sverige 2007. Leith tillhör föreningen Tranåsmålarna & Co och i sin keramikverkstad i tillbringar han väldigt mycket tid för sitt skapande. Välkommen till biblioteket i Gnesta och beskåda denna fantastiska och fantasifulla utställning.

Dag: Varje dag fram till den 29 april 2017
När: Se bibliotekets öppettider
Var: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta
Arrangör: Gnesta kommun

 

FUB-föreningen kommer till Träffpunkten

Vad bör man tänka på inför flytt till LSS boende? Vad är ett bra bemötande? Vilka fritidsaktiviteter kan man göra? Hur fungerar samarbetet med föräldrar och kommun? Bo Nordström, ordförande FUB kommer och berättar om vad FUB- för barn, unga och vuxna gör. Träffpunkten bjuder på fika.

Dag: Onsdagen den 19 april 2017
Tid: Klockan 18.00
Plats: Träffpunkten, Torggatan 15 i Gnesta
Arrangör: Anhörigstödet Gnesta kommun i samarbete med FUB

 

Bingo på Elektron

Känn spänningen när hjulet snurrar, en siffra och en bokstav läses upp och bingobrickan bara längtar efter att få bli ifylld. Kom och spela bingo på Elektron i Gnesta. Fina vinster och god gemenskap. Enklare kiosk finns på plats med nybryggt kaffe och härligt fikabröd. Innan det startar så finns de möjlighet till lite väntbingo.

Dag: Torsdagen den 20 april 2017
Tid: Klockan 18.45
Plats: B-salen på Elektron i Gnesta
Arrangör: Gnesta FF och Gnesta IK

 

Att göra kropp – Éva Mag

Konstnären Éva Mag kombinerar material som lera och textil i skulpturer och fotografier som undersöker sociala och politiska strukturer. Tillsammans med studenter från Vårdinge folkhögskola har hon sytt textila kroppar som sedan fyllts med lera. Genom det tunga arbetet med kropparna och deras placering i rummet formulerar hon olika mänskliga fysiska och psykologiska erfarenheter. Denna utställning pågår fram till den 30 april 2017.

Dag: Fredagen den 21 till söndagen den 23 april 2017
Tid: Klockan 12.00-16.00
Plats: Art Lab Gnesta, Bryggargränd 4
Arrangör: Art Lab Gnesta

 

Gå en skrivarkurs i helgen

Välkommen på en tvådagars skrivarkurs. Här finns inga rätt och fel, inga pekpinnar eller språkhämmare. Du som skribent äger alltid din text, och bestämmer själv vad du vill dela med dig av i gruppen. Båda dagarna är oberoende av varandra. Övningarna anpassas för att det ska vara utvecklande oavsett om man deltar under en eller båda dagarna.

Den här skrivarkursen passar dig som vill utveckla din skrivarröst och berättarglädje. Tillsammans prövar vi skrivandets möjligheter och samtalar om lust, hinder och skrivardrömmar. Under de två kursdagarna gör vi lekfulla och inspirerande skrivövningar, läser, ger och får respons, och peppar varandra att skriva vidare. Anmälan till Lena Fagéus gör du här.

Dag: Lördagen den 22 och söndagen den 23 april 2017
Tid: Anges vid anmälan
Plats: Frustuna prästgård
Arrangör: Frustuna församling

 

Helgkurs i nålbindning

Kurs för dig som är nybörjare eller fortsättare. Nålbindning är en äldre teknik där man använder en grov nål och garn samt sin tumme för att bilda olika bruksföremål. Såsom vantar, sockor, mössor, pulsvärmare och större klädesplagg. Tekniken är besläktad med stickning och användes flitigt redan på Vikingatiden. Man använder främst ullgarn och nål av ben eller trä. Här kan du anmäla dig till kursenlänk till annan webbplats.

Dag: Lördagen den 22 och söndagen den 23 april 2017
Tid: Klockan 10.30-15.30
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Torggatan 1 i Gnesta
Pris: 12 studietimmar 850 kr plus materialkostnad (ullgarn, nål av trä) köps av ledare vid kurstillfället.
Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan

 

Musik i Frustuna kyrka

Följ med till musikens magiska värld av toner, klanger och ord. Festlig musik för trumpet och orgel. Anders Kästel, trumpet. Klaus-Henning Schutt, orgel och piano. Fritt inträde.

Dag: Lördagen den 22 april 2017
Tid: Klockan 17.00
Plats: Frustuna kyrka
Arrangör: Frustuna församling

 

Bio: Smurfarna, den försvunna byn

Smurfarna är tillbaka i ett animerat filmäventyr, där vi får se smurfarna som vi aldrig sett dem förr! En mystisk karta leder Smurfan och hennes vänner Glasögonsmurfen, Klunssmurfen och Muskelsmurfen ut på ett spännande äventyr genom den Förbjudna skogen. Målet är den största hemligheten i smurfarnas historia.
Animerat, familj. Speltid: 1 timme och 31 minuter. 2D.

Dag: Söndagen den 23 april 2017
Tid: Klockan 14.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Pris: 90 kr
Arrangör: Eurostar

 

Bio: Baby-bossen

Baby-bossen är berättelsen om hur nykomlingen i familjen kan vända upp och ner på hela ens tillvaro. Men det är också en hjärtevärmande historia om vikten av sin familj, berättat ur synvinkeln från en fantasifull 7-åring vid namn Tim. Om du trodde föräldraskap var svårt innan har du inte träffat Baby-bossen!
Animerat, familj, komedi, från 7 år. Speltid: 1 timme och 37 minuter. 2D.

Dag: Söndagen den 23 april 2017
Tid: Klockan 16.15
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Pris: 90 kr
Arrangör: Eurostar

 

Bio: Fast & furious 8

Med Dom och Letty på smekmånad, Brian och Mia förtidspensionerade och det övriga gänget på fri fot har alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Men när en mystisk kvinna lockar in Dom på brottets bana, och dessutom får honom förråda de som står honom närmast, ställs de åter inför utmaningar som kommer att testa deras gränser till det yttersta. Från Kubas stränder och New Yorks gator till det arktiska klimatet vid Barents hav reser vår elitstyrka i jakt på en anarkist som hotar skapa globalt kaos. Samtidigt måste de också få tillbaks mannen som en gång gjorde dem alla till en familj. Action, thriller. Från 15 år. Speltid: 2 timmar och 16 minuter.

Dag: Söndagen den 23 april 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15, Gnesta
Biljettpris: 110 kr
Arrangör: Eurostar

Senast publicerad 2017-08-15