2018-06-14

Veckans Axplock

Sommaren är äntligen här! I veckans axplock får tips på fem unika evenemang som sker runt om i Gnesta. Axplocket – din guide till kultur och nöjen i Gnesta kommun. Mycket nöje!

Sommar, sommar, sommar ... Nu är äntligen sommaren och sommarlovet här. Det har varit en lång vår och nu stundar snart också semestern för många. Men ingen ska behöva ligga på latsidan. Det händer såklart massor av olika evenemang hela sommaren och några av dem hittar du alltid i Veckans Axplock. Här kommer ett litet nöjessvep strax innan det är dags för midsommar.

Detta axplock sträcker sig över lördagen den 16 juni till onsdagen den 20 juni 2018. Vill du som arrangör marknadsföra ditt evenemang så skickar du in all information hitlänk till annan webbplats

Fler evenemang hittar du här.länk till annan webbplats Välkommen att följa oss på facebooklänk till annan webbplats, där hittar du ännu mer kulturtips. Mycket nöje!

Sara och Fiolen på Gamla prästgården i Björnlunda

kvinna spelar fiol

Sara Trobäck Hesselink är sedan 2002 konsertmästare i Göteborgs Symfoniker och en flitigt anlitad solist och kammarmusiker. Hon har studerat vid Musikhögskolan i Göteborg för Tibor Fülep samt vid Royal Academy of Music i London för professor György Pauk. Hon är sedan 2008 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Sara bjuder på ett program som sträcker sig från Bach till Bartok och kanske även på någon överraskning!

Dag: Lördagen den 16 juni 2018
Tid: klockan 17.00
Plats: Gamla prästgården Björnlunda
Arrangör: Björnlunda kammarmusikförening

Lise & Gertrud på Skottvångs Grufva

lise och gertrude kramar om varandra

Fotograf Tina Axelsson

Med två röster, en cello och emellanåt ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Lise & Gertrud är duon som har gjort sig ett namn genom att spela musik som "alla" har hört förut. Mellansnacket bygger på vardagliga iakttagelser och personliga upplevelser.

Dag: Lördagen den 16 juni 2018
Tid: klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 200 kronor
Arrangör: GiG Jazzförening

Vernissage vid Frustuna kyrka

Utställningen är en del av en gemensam konstrunda tillsammans med Domkyrkoförsamlingen i Strängnäs. Våra konstnärer i Gnesta är Ulla Ceder, Linda Carlsson och Inger Sannes är på plats och presenterar sina konstverk. Under tiden 17 juni - 25 augusti 2018 visas konst i Vansö kyrka, Mariefreds kyrka, Frustuna kyrka och Strängnäs domkyrka i en gemensam konstrunda.

Olika lokala konstnärer ställer ut i de tre mindre kyrkorna och dessa utställningar speglas i domkyrkan i Strängnäs med något konstverk från den aktuella utställningen, något föremål från och information om kyrkan.

Dag: Söndagen den 17 juni 2018
Tid: Klockan 12.30
Plats: Frustuna kyrka
Arrangör: Frustuna församling

Carl-Eric Thörn med Adorena och Trio Me bumba

Välkommen till en härlig nostalgiträff. 60- och 70- talets Svensktoppskung, Carl Erik Thörn nu med sin fru Adorena Thörn. Deras repertoar omfattar allt från Carl Eriks hits, kända låtar av Frank Sinatra samt duetter med kompositören och sångerskan Adorena som framför egna låtar och gör utmärkta tolkningar av Barbra Streisand. Tidningar, publiken och arrangörer kallar henne för Sveriges Barbra Streisand med anledning av hennes likhet och röstförmåga.

På söder i Stockholm, 1957, bestämde sig tre grabbar för att bilda en orkester. Det var Jan-Erik Lindqvist aka Bumba, Bertil Lindblom och Tommy Wener. Tillkom gjorde trummisen Jan Harg. Men kan fyra musiker kalla sig för en trio? Jodå, visst går det om man bara lägger till ett Mé. Sagt och gjort och Trio mé Bumba var ett faktum.

Nu är alla dessa artister ute på turné tillsammans och landar på Lagårn i Ullsta för en eftermiddagsspelning. En konsert du inte får missa! Här kan du läsa mer om sommarens musikpubar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dag: Söndagen den 17 juni 2018
Tid: Klockan 15.00
Plats: Lagårn i Ullsta, vägbeskrivning
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Arrangör: Lagårn i Ullsta

Svenska Akademien på Skottvångs Grufva

Landets mäktigaste reggae-hiphop-raggagrupp är återförenade inför sin spelning på Öland Roots och gör en mycket exklusiv spelning i skogen på Skottvångs Grufva. En slags generalrepetition helt enkelt. Missa för allt i världen inte denna unika konsert!

Dag: Onsdagen den 20 juni 2018
Tid: Klockan 20.00
Plats: Skottvångs Grufva
Entré: 200 kr
Biljettbokning: Tel 0158-259 00 eller via e-post
Arrangör: Skottvångs Grufva

Senast publicerad 2018-06-18