Höstlovet i Gnesta kommun 2018

I år kan höstlovslediga barn och ungdomar aktivera sig i Gnesta kommun. Alla aktiviteter är gratis och en del av dem kräver föranmälan. Välkommen till ett aktivt och roligt höstlov.

Här hittar du en sammanställning och fakta om årets höstlovsaktiviteter som Gnesta kommun arraangerar. Alla aktiviteter är helt gratis för alla barn och ungdomar. Några aktiviteter behöver en föranmälan, du hittar all information vid respektive aktivitet. Anmälan sker fram till och med den 20 oktober. Vårdnadshavare blir sedan kontaktad på den e-postadress, eller vanliga adress du angett, där vi meddelar om ditt barn blivit antagen till någon av de valda aktiviteterna som kräver anmälan.

Uppdaterat: Är du teknikintresserad och vill lära dig mer om programmering och bygga mekaniska saker med lego? Här hittar du alla höstlovskurser med KomTek.

Höstlovsaktiviteter som inte arrangeras av Gnesta kommun

Det händer självklart fler höstlovsaktiviteter vecka 44. Välkommen på teater för alla barn, av och med Långsjö teater. På Art Lab Gnesta kan du lära dig allt om grafik och göra häftig stencilkonst. Dessutom är det gratis gympa för alla höstlovslediga skolungdomar från 12 år och uppåt. Allt om dessa aktiviteter: Se relaterad info.

Alla aktiviteter på höstlovet

hopp på bounce i kungens kurva

1. Bounce med fritidsgården

Fritidsgården Chill bjuder dig som går i årskurs 6-9 på två timmars Bounce i Stockholm vid Kungens Kurva. Det är begränsat antal deltagare, max 50 stycken, lottning sker vid större intresse. Vi står för bussresa tur och retur, inträde och mat på Mc Donalds. Ta med oömma kläder och vattenflaska.

Vid antagning kommer vi att höra av oss till vårdnadshavare via e-post. Det är därför extra viktigt att du lämnar korrekta uppgifter, telefonnummer och e-post i anmälningsformuläret. Vi kommer att sätta upp en lista på fritidsgården Chill med de antagna på tisdagen den 23 oktober. Sista anmälningsdagen är lördag den 20 oktober. Du når oss på telefon: 0158-275 472, tisdag-fredag klockan 14.00–20.30.
Här hittar du en Anmälningsblankett.PDF

Dag: Lördagen den 27 oktober 2018
Ditresa: Samling vid busstationen klockan 12.40. KOM I TID! Bussen avgår klockan 13.00 och är du inte på plats så åker vi utan dig. Bussresan tar cirka 1 timme.
Hemresa: Bussen avgår från Bounce klockan 18.00 och vi beräknas vara tillbaka i Gnesta runt klockan 19.00.

Tillbaka

2. Prova på streetdance

Prova på Hip Hop och House på Elektron i B-salen. Medverkar gör Kulturskolans danslärare Karin Jemsby och gästdanslärare/dansare Andreas Sanchez.

Andreas började dansa Hip Hop i Rinkeby när han var 7 år och dansade 1994 på Grammisgalan i Sverige. Det var då han visste att han ville bli dansare medan de andra barnen ville bli professionella fotbollsspelare. Han upptäckte housemusiken runt 2003, det är i den musiken han känner att han kan uttrycka sig på bästa möjliga sätt. Anderas är medlem i Progressive People, Quid Pro Quo och Diambra CAM. Han lär ut danser i Hip Hop och House. Andreas är utbildad på Södra Latin, där han deltog i konstprogrammet med fokus på dans. Därefter tränade han på Åsa Folkhögskola och vid Broadway Dance Center, ISVP-program.

Dag: Måndagen den 29 oktober 2018
Tid: Klockan 16.00-18.00
Anmälan: Drop in, ingen föranmälan krävs
Ta med: dansvänliga kläder och innegympaskor

Tillbaka

3. Följ med till Boda Borg

Tisdagen den 30 oktober bjuder fritidsgården Chill dig, som går i årskurs 6, på en resa till Boda Borg i Oxelösund. Det är begränsat antal deltagare, max 50 stycken, så lottning sker vid större intresse. Vi står för bussresa tur och retur, inträde och spökbuffé med bland annat tacos, pannkakor och chokladpudding. Ta med oömma kläder och gympaskor. Här hittar du en anmälningsblankettPDF.

Bra att veta! Vi besöker eftermiddagspasset som är deras mest intensiva skrämselpass med skrämmande spökpatienter var som helst i huset. Det är skrämmande, riktigt skrämmande – överallt!

Vid antagning kommer vi att höra av oss till vårdnadshavare via e-post, det är därför viktigt att du lämnar korrekta uppgifter. Vi kommer även att sätta upp en lista på fritidsgården Chill med de antagna på tisdagen den 23 oktober. Sista anmälningsdag är lördagen den 20 oktober. Du når oss på telefon: 0158-275 472, tisdag-fredag klockan 14.00–20.30.

Dag: Tisdagen den 30 oktober 2018
Ditresa: Samling vid busstationen klockan 13.40. KOM I TID! Bussen avgår klockan 14.00. Är du inte på plats så åker vi utan dig. Bussresan tar cirka 1 timme.
Hemresa: Bussen avgår från Boda Borg klockan 20.30 och vi beräknas vara tillbaka i Gnesta runt klockan 21.30.

Tillbaka

4. Innebandyturnering i Frejahallen

Vi på Chill bjuder in till höstlovets roligaste och mest spännande innebandyturnering för alla i årskurs 6-9 och upp till 19 år. För att delta ska du och dina vänner anmäla ett lag som består av 5-10 personer, kom förbi fritidsgården Chill eller Freja Café och hämta en anmälningsblankett. Det ska finnas en lagkapten/lagledare som även blir kontaktperson för laget och ni ska komma på ett lagnamn.

Under turneringen är det fair play som gäller för samtliga lag, det betyder att ALLA har ett schysst beteende mot lagkamrater, motståndare, domare och publik. Ta med klädombyte, inneskor och innebandyklubba om du har en. Personalen på Chill och polisen i Gnesta kommer bilda ett lag som kommer vara med i turneringen.

Om det är något som känns oklart eller du har några frågor så tveka inte på att kontakta oss på Chill eller Freja Café, telefon: 0158-275 472. Vinsten är en fin vandringspokal som kommer finnas på Chill tillsammans med en bild på vinnarlaget. Sista anmälningsdatum för att skapa ett eget lag är lördag 20 oktober, annars gäller drop in. Här hittar du en anmälningsblankett.PDF

Dag: Onsdagen den 31 oktober
Tid: Klockan 13.00
Plats: Frejahallen i Gnesta

Tillbaka

5. Laserdome i Stockholm

Torsdagen den 1 november bjuder fritidsgården Chill dig som går i årskurs 6-9 på Laserdome i Stockholm. Det är begränsat antal deltagare, max 40 stycken, så lottning sker vid större intresse. Vi står för bussresa tur och retur, inträde och mat på Mc Donalds. Ta med oömma kläder som du kan springa runt i.

Vid antagning kommer vi att höra av oss till vårdnadshavare via e-post, det är därför viktigt att du lämnar korrekta uppgifter, telefonnummer och e-post i anmälningsformuläret. Här hittar du en anmälningsblankett.PDF

Vi kommer även att sätta upp en lista på fritidsgården Chill med de antagna på tisdagen den 23 oktober. Sista anmälningsdagen är lördagen den 20 oktober. Du når oss på telefon: 0158-275 472, tisdag-fredag klockan 14.00–20.30.

Dag: Torsdagen den 1 november 2018
Ditresa: Samling vid busstationen klockan 09.10. KOM I TID! Bussen avgår klockan 09.30 och är du inte på plats så åker vi utan dig. Bussresan tar cirka 1 timme. Hemresa: Bussen avgår från Laserdome klockan 14.30 och vi beräknas vara tillbaka i Gnesta cirka klockan 15.30.

Tillbaka

6. Bokkonst

På biblioteket läser vi inte bara böcker. Vi gör inte heller några såkallade hundöron. Nej, ibland viker vi alla bokens sidor och skapar riktigt härliga konstverk. Kom och prova på att vika en bok till en igelkott, ett tält, ett hjärta eller hitta på egna sätt att vika gamla böcker. Det går att prova på vid två tillfällen, en gång i Gnesta och en gång i Stjärnhov. Handledare är Linnea Johansson. Fri entré.

Dag: Måndagen den 29 oktober 2018
Tid: Klockan 12.00-16.00
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta

Dag: Onsdagen den 31 oktober 2018
Tid: Klockan 14.00-19.00
Plats: Stjärnhovs bibliotek, Dagavägen 4 i Stjärnhov

Tillbaka

7. Sagostund

Kom och lyssna på sagor. Vi bjuder på sagostund för alla barn mellan 3 och 5 år. Tillsammans sitter vi i bibliotekets mysiga barnhörna och lyssnar på sagor. Tisdagen den 30 oktober läser vi sagan om Lilla spöket Laban. På onsdagen den 31 oktober läser vi sagan om Gruffalon. Passa också på att låna hem lite barnböcker och fortsätt att läsa sagor på hela höstlovet.

Dag: Tisdagen den 30 och onsdagen den 31 oktober 2018
Tid: Klockan 10.00-10.30
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3, Gnesta

Tillbaka

8. Återbruk

Välkommen till biblioteket i Gnesta och ge gamla saker ett nytt liv. På torsdagen får du vid två tillfällen prova på remake – återbruk. Först ut är att designa om din t-shirt. Klipp och fläta ett smycke, knyt en väska eller ett kuddfodral. Hitta på egna sätt att återbruka t-shirts. Det enda du behöver är att ta med dig egen t-shirt. Ingen kostnad.

Sedan är det dags för återbruk av gosedjur för dig som är över 8 år. Sy om ditt gosedjur till något nytt. Vi klipper och syr för hand med nål och tråd och skapar helt nya gosedjur. Allt du behöver göra är att ta med egna gosedjur. 15.30-18.00. Handledare är slöjdombud Linnea Johansson och återbrukskonstnär Carina Almgren Lidman.

Dag: Torsdagen den 1 november 2018
Återbruk av t-shirt: Klockan 12.00-14.30
Återbruk av gosedjur: Klockan 15.30-18.00
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta

Tillbaka

9. Halloweenpyssel

Under tre heldagar kan du komma till biblioteket och halloweenpyssla. Kom och pynta en egen spöklik ansiktsmask eller gör kusliga ögonglober. Material finns på plats och allt är kostnadsfritt. Allt pyssel sker på biblitoeket i Gnesta, Marieströmsgatan 3.

Dag: Tisdagen den 30 oktober
Tid: Klockan 10.00-17.00

Dag: Onsdagen den 31 oktober
Tid: Klockan 10.00-17.00

Dag: Fredagen den 2 november
Tid: Klockan 10.00-14.00

Tillbaka

10. Bada och simma

Sommaren över men inte behöver du sluta simma för det. Under höstlovet är det utökade tider för alla barn och unga som vill simma, plaska och leka. Det finns festliga flytleksaker och många roligheter i vattenleklandet. Kom och simma på Freja Bad & Gym, Frejavägen 10 i Gnesta. För övriga öppettider: Se relaterad info.

Dag: Tisdagen den 30 oktober
Tid: Klockan 9.00-15.00

Dag: Onsdagen den 31 oktober
Tid: Klockan 9.00-15.00

Dag: Torsdagen den 1 november
Tid: Klockan 9.00-12.00

Tillbaka

11. Åka skridskor

Välkommen till Gnesta ishall och åk skridskor under höstlovet. Alla som vistas på isen ska ha hjälm och all åkning sker under eget ansvar. För allas trivsel, respektera att det är olika dagar för att ha puck och klubba på isen. Här hittar du alla aktuella tider för höstlovet. Det är alltså olika tider för dig som vill åka med puck och klubba. Håll utkik!

Dagar och tider med puck och klubba

Dag: Måndagen den 29 oktober
Tid: Klockan 13.00-16.00

Dag: Tisdagen den 30 oktober
Tid: Klockan 10.00-13.00

Dag: Onsdagen den 31 oktober
Tid: Klockan 13.00-16.00

Dag: Torsdagen den 1 november
Tid: Klockan 10.00-13.00

Dag: Fredagen den 2 november
Tid: Klockan 13.00-16.00

Dag: Söndagen den 4 november
Tid: Klockan 14.00-15.50

Dagar och tider utan puck och klubba

Dag: Måndagen den 29 oktober
Tid: Klockan 10.00-13.00

Dag: Tisdagen den 30 oktober
Tid: Klockan 13.00-16.00

Dag: Onsdagen den 31 oktober
Tid: Klockan 10.00-13.00

Dag: Torsdagen den 1 november
Tid: Klockan 13.00-16.00

Dag: Fredagen den 2 november
Tid: Klockan 10.00-13.00

Dag: Lördagen den 3 november
Tid: Klockan 14.00-15.50

Tillbaka

Senast publicerad 2018-10-19