En person redigerar film med mobiltelefonen

Filmprojekt Gnesta 2020 – nytt datum

Vill du vara med i vårt filmprojekt? Nu förlänger vi sista anmälningsdag till den 17 september. Det innebär att det fortfarande går utmärkt att skapa din film.

Under sommaren 2020 får alla som vill vara med och skapa filmer om Gnesta kommun. Uppdraget är att skapa korta filmer som handlar om möten. Filmerna kommer att presenteras på kommunens webbplats och sociala medier under det kommande året.

Vilka kan vara med och bidra med en film?

Alla som bor eller tillbringar sin tid i Gnesta kommun kan vara med. Du kan göra en film själv eller tillsammans med andra. Filmskapare i alla åldrar är välkomna!

Uppdraget

Skapa korta berättelser. Filmen ska inte vara längre än två minuter. Teknik väljer du själv. Du kan använda dig av storytellingteknik i korta spelfilmer, eller dokumentärer.

Temat för alla filmbidrag är möten. Bra frågor att ha som utgångspunkt när du skissar på din idé är:

  • Vad finns det för möten i Gnesta kommun?
  • Vilka möten har tidigare skett?
  • Vilka möts, hur möts vi, vart möts vi?
  • Vilka möten sker i tider av Covid19?
  • Vilka drömmer vi om att möta i Gnesta?

Se vår instruktionsfilm om filmprojektet

Om du vill ha hjälp

13-17 juli och 6-7 augusti kan du ställa frågor till vår filmpedagog Fabian Scheffold via mejl på: fabian.scheffold@gnesta.se.

11-13 augusti, klockan 10:00-16:00 kan du komma till Kulturskolan i Gnesta, Frejavägen 6-8, om du behöver hjälp med att sammanställa, animera, klippa och ljudlägga din film.

Lämna in din film

Vi vill ha din film senast 17 september. Mejla den till kulturskolan via mejl på: kulturskolan@gnesta.se. Är din film för tung att skicka via mejl skriver du till Fabian, så kommer ni överens om en lösning som passar bra för dig.

Kommunen förbehåller sig rätten att välja bort ditt bidrag om det uppfattas som stötande eller på annat sätt kränkande. Används ditt bidrag kommer du få godkänna att kommunen använder din film. Detta gör du via en e-tjänst där du också får ange personuppgifter. I e-tjänsten kommer du också få ge samtycke till att kommunen använder dig på rörlig bild och om det är okej att ditt namn publiceras i samband med filmen. Om du har andra personer än dig själv på bild/film behöver samtycke även lämnas för dem. Du kommer att få ett mejl med information om hur du ska göra.

Filmerna publiceras

Filmerna kommer att visas på kommunens hemsida under hösten 2020 och våren 2021. Filmerna kommer också att länkas i sociala medier, både i sin helhet och som potpurier där Möten i de olika filmerna belyses i ett nytt ljus.

Lycka till!