Bild på pianotangenter och noter

Gnesta Anthem – sången om Gnesta

Var med att skapa och spela in sången om Gnesta kommun. Kulturskolans sommarprojekt samlar in bidrag till vår egen Gnesta-sång. Alla kan vara med och delta!

Vad betyder omgivningarna i och runt Gnesta för dig? Kanske tänker du på ett möte Laxneskogen eller ett dopp i en sjö i Stjärnhov? Eller på att vänta på tåget i Gnesta eller en midsommar i Björnlunda? Har du blivit myggbiten i Hållsta eller fått en gädda i Klämmingen? Din berättelse om Gnesta kommun kan bli en del av Gnesta Anthem. Skriv en kort text, skapa en melodi, en ackordföljd eller beat och e-posta det till Kulturskolan.

När insamlingen är klar sätter Kulturskolan i Gnesta ihop en låt av alla bidragen med noter och ackord. Den som vill får sedan vara med och delta i filminspelning av låten. Filma dig själv när du spelar ett instrument eller sjunger till låten så mixar Kulturskolan sedan ihop alla ljud- och bildfiler till en gemensam Gnesta-sång, vår egen Gnesta Anthem.

Jag vill vara med, hur gör jag?

  1. Kom med textidéer och melodiförslag fram till 19 juli.
  2. Var med och spela in ditt bidrag mellan 17-31 augusti.
  3. Njut av resultatet i höst

Du kan vara med i alla eller inget av stegen.

Steg 1. Innehållet måste innefatta en plats eller händelse som relaterar till Gnesta och som du tycker ska vara med i låten. Du kan skriva en text, gärna på rim. En strof eller bara tipsa om något du vill ha med i låten. Du kan också bidra med en melodi, en ackordföljd eller ett beat.

Du e-postar ditt bidrag till låten till kulturskolan@gnesta.se.
Du kan skicka in ditt bidrag fram till och med 19 juli 2020.

Steg 2. Kulturskolan i Gnesta sätter sedan ihop en låt av alla bidragen. Kulturskolans musikarrangör skriver ut ett arrangemang på noter och gör en ackordsanalys samt en ljusskiss av låten som du som medborgare kan spela in till. Välj en stämma som passar ditt instrument och spela in dig själv, helst med rörlig bild. Spela in med en smarttelefon, dator, surfplatta eller annan utrustning du finner lämplig. Kulturskolan mixar sedan ihop alla ljud- och bildfilerna till vårt gemensamma Anthem. Inspelningsfasen är mellan 17-31 augusti.

Steg 3.
I slutet av september hoppas vi kunna släppa låten på Gnesta kommuns webbplats och på YouTube. Låten blir då offentlig.

När du skickar in ditt bidrag måste du vara medveten om att du ger kommunen rätt att behandla ditt bidrag och idé så som vi vill för att det ska passa in i helheten och bli ett bra resultat. Kommunen förbehåller sig rätten att välja bort ditt bidrag om det uppfattas som stötande eller på annat sätt kränkande.

Används ditt bidrag kommer du senare i processen att få godkänna att kommunen använder din idé via en e-tjänst. Där behöver du ange personuppgifter då alla som är upphovsmän kommer registreras i respektive upphovsrättsorganisation för eventuella framtida utbetalningar av royalties. I e-tjänsten kommer du också få ge samtycke till att kommunen använder dig på rörlig bild och om det är okej att ditt namn publiceras i samband med låten.

Tillsammans skapar vi Gnesta Anthem. Välkommen med ditt bidrag!