Anna Wallin

Anna Wallin

Anna är lärare i tvärflöjt och sång.

Utbildning

Kungliga musikhögskolan i Stockholm på musiklärarlinjens ettämnesutbildning med inriktning instrumental- och ensemblelärare med huvudämne tvärflöjt.

Yrkesmeriter

Stockholms spårvägsmäns musikkår (Blåsarsymfonikerna i Stockholm), Södertälje-Operan, Radiokören och vikariat på olika musik och kulturskolor bland annat i Huddinge kulturskola. Anna jobbar idag också inom daglig verksamhet.

Hur började du spela musik?

– När jag var 8 år såg jag operan ”Trollflöjten” på tv och blev helt trollbunden av musiken. Som alla barn började jag först att spela blockflöjt men valde sedan tvärflöjt.

Vilken studioinspelning är du mest nöjd med?

– Jag och en pianist spelade egna kompositioner på musikhögskolan.

Vad är det roligaste med att vara musiklärare?

– Det är när vi gör konserter som verkligen blir bra. Att ha elever som utvecklas musikaliskt och får nya kompisar i ensembler och orkestrar.

Kan du berätta om en minnesvärd spelning? 

– Det var när jag var 10 år och sjöng med min klass från Maria musikskola i konserthuset. Jag kommer ihåg hur lycklig jag kände mig. Det var så härlig musik som jag kommer ihåg än idag.

Har du något favoritband eller musiker? 

– Jag har många, men om jag skall nämna några är det Malena Ernman, Magnus Lindgren, Helen Sjöholm eller Rigmor Gustafsson. Det är artister som jag beundrar. När det gäller band säger jag inget speciellt, men jag gillar storbandsmusik och popband som exempelvis Earth Wind and Fire.

Kan du spela något annat instrument än det du undervisar i? 

– Jag spelar piano.

Spelar du i något band? 

– Botkyrka symfoniorkesterförening, Mälardalens flöjtensemble och en blåskvintett.

Berätta om något roligt som hänt dig som musiker eller lärare. 

– Det var när jag fick ett vikariat i Radiokören.