2019-05-28

Sommarlov 2019

I år kan Gnesta kommun, bland annat tack vare stöd från Socialstyrelsen erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter för alla barn och ungdomar från 6-19 år. I sommar finns det 15 olika aktiviteter att välja mellan.

Anmälan öppnar den 3 juni. För alla under 18 år måste du som vårdnadshavare anmäla barnen. Cirka en vecka efter att anmälan har kommit till oss så får du en bekräftelse på om ditt barn blivit antagen. Det blir en lång, härlig och aktiv sommar!

Viktigt när du anmäler

Du som vårdnadshavare måste anmäla ditt barn till respektive. Anmälan gör du här: Se realterad info. Du måste skapa ett konto i anmälningssystemet SpeedAdmin eller logga in med ditt Bank-id. Du hittar också en länk till anmälan vid varje aktivitet.

Det är begränsat antal platser till varje aktivitet och vid behov lottar vi ut platser alternativt använder oss av principen, ”först till kvarn”. Har du ingen dator går det bra att anmäla ditt barn via kommunens datorer som finns på Servicecenter, Marieströmsgatan 3, på Freja café i Frejaskolan eller på Fritidsgården Chill, Dagagatan 4 i Gnesta.

  • Ange alltid ifall ditt barn behöver särskild kost i de aktiviteter som erbjuder mat.
  • Anmäl ifall ditt barn är i behov av speciellt stöd exempelvis på grund av funktionsnedsättning.

Genom att du anmäler ditt barn godkänner du ditt barns deltagande enligt de förutsättningar aktiviteten innehåller och garanterar att ditt barn klarar av att delta på aktiviteten enligt vad som är beskrivet.
Om olyckan är framme är det vara bra att veta att alla barn och ungdomar som är folkbokförda i Gnesta kommun är försäkrade via försäkringsbolaget Protector dygnet runt, överallt.

Alla aktiviteter i sommar!

1. Häng med oss till Gröna Lund

Följ med Fritidsgården Chill till Gröna Lund och fira att det har blivit sommarlov.
Gröna Lund är fyllt av attraktioner för såväl stora som små, rädda som modiga.
Ett besök på Gröna Lund innebär alltid glada tjut, pirr i magen, spänning och underhållning för alla deltagare. För anmälan, se relaterad info.

Datum: Onsdagen den 19 juni
Ålder: 12-16 år
Resa dit: Samling vid tågstationen 10.15 kom i tid! bussen avgår klockan 10.30 från Gnesta station
Resa hem: Samling vid dansbanan 21.00 Vi åker klockan 21.15 från Gröna Lund och anländer Gnesta cirka klockan 22.30
Max antal platser: 50 stycken. Lottning sker om fler vill åka med.
I Besöket ingår: Resan dit och hem, entré, åkband, en måltid samt en frukt.
Tag med: Kläder efter väder, vattenflaska och extra mellanmål i en ryggsäck. Inte nötter.

Tillbaka

2. Gör din egen film på vår filmvecka

Filmvecka Kom och gör din egen film och skapa en film med andra! Du får arbeta både i smågrupper och i större grupp. Vi bjuder på lunch samtliga dagar. Filmvisning för anhöriga sker den 28 juni klockan 14.00. Vi jobbar ett pass på förmiddagen, äter lunch och fortsätter sen med ytterligare ett pass på eftermiddagen.
För anmälan, se relaterad info.

  • Måndag 24 juni klockan 10.00–15.00 Vi jobbar i små grupper, 2-3 personer, i grupperna gör vi varsin film på iPad. Från idé till färdig film.
  • Tisdag 25 juni klockan 10.00–15.00 Vi börjar dagen med att visa filmerna vi gjort för varandra. Sedan börjar vi skriva manus och planera för den ”stora filmen”. Vi tänker ut ramar och manus.
  • Onsdag 26 juni klockan 9.00–15.00 Inspelningsdagen. Lite längre dag. Vi filmar projektet eller projekten. Observera tiden!
  • Torsdag 27 juni klockan 10.00–15.00 Redigering av filmerna. Eventuellt kompletterande filmning.
  • Fredag 28 juni klockan 10.00–14.00 Slutfixning.
  • Fredag 28 juni Visning av filmerna klockan 14.00 för föräldrar, syskon och bekanta.


Dag: Måndag den 24 juni till fredag den 28 juni (vecka 26)
Tid: Se schema ovan
Ålder: 8-11 år
Plats: Kulturskolan, Frejaskolan, Frejavägen 6-9 i Gnesta
Max antal platser: 10 stycken

Tillbaka

3. Musikkväll med grillning

Kulturskolans sommarjobbare kommer och spelar och dansar. Chill bjuder publiken på nygrillade hamburgare! Var med och digga musik, upplev dans och grilla! Maten som ingår äter vi upp på plats. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Tisdagen den 28 juni
Tid: Klockan 17.30-21.00, spelningen börjar klockan 19.00
Ålder: 12-19 år
Plats: Fritidsgården Chill, Dagagatan 4 i Gnesta
Max antal platser: 25 stycken

Tillbaka

4. Häng med på Color Obstacle Rush

Följ med Fritidsgården på en spännande resa med färg och hinder. Color Obstacle Rush är väldens största löpevenemangsturné, som förenar både skojiga färger och häftiga hinder! Color Obstacle Rush har blivit en succé runtom i Europa och i USA. Nu kommer evenemanget för femte gången till Sverige. Det är klart du ska vara med!

Längs banan finns 20 häftiga hinder, skum, 20 musikstationer samt sex olika färgkontroller. Hindren är framtagna främst för att de ska vara roliga och passa de allra flesta deltagarna. Men om du så önskar kan du alltid hoppa över hinder om du vill!

För att få delta i Color Obstacle Rush kommer vårdnadshavare behöva fylla i ett tillstånd från arrangörerna, detta för att ditt barn ska få delta. Tillståndet kommer att skickas med i samband med antagningsbekräftelsen. Se relaterad info. I aktiviteten ingår resa till och från aktiviteten samt lunch.

Dag: Lördagen den 29 juni
Ålder: 12-15 år
Resa dit: Vi samlas vid Gnesta pendeltågsstation klockan 10.10. Tåget avgår klockan 10.23
Resa hem: Vi beräknas att vara hemma vid Gnesta pendeltågsstation klockan 18.00
Max antal platser: 16 stycken

Tillbaka

5. Två dagars paddling med Fritidsgården

Följ med Fritidsgården på en paddling genom flera sjöar. Vi startar i Åkerstyckebruk och paddlar till Gnesta över två hela dagar, vi börjar klockan 12.00 tisdagen den 2 juli och avslutar torsdagen den 4 juli klockan 14 i Gnesta.

Vi kommer ha totalt tre etapper, vid den första dagen startar vi i Gnesta och åker buss till Åkerstyckebruk där vi sen tar kanoter till Laxne där vi övernattar. Dag två paddlar vi från Laxne till Klämmingen och övernattar där. Dag tre så paddlar vi från Klämmingen ner till Gnesta strand. Fritidsgården kommer att bjuda på middag på dag ett och frukost, lunch och middag på dag två samt frukost och lunch på dag tre. Tag med, sovsäck, badkläder och oömma kläder. Om man vill ha med sej något extra i matväg får man bekosta det själv. OBS! deltagaren måste vara simkunnig.
För anmälan, se relaterad info.

Dag: Tisdagen den 2 juli till torsdagen den 4 juli
Ålder: 13-15 år.
Tid: Samling på Gnesta pendeltågsstation klockan 11.40, buss avgår 12.00
I aktiviteten ingår: Tält, liggunderlag, flytväst, vattentätpacksäck och mat
Max antal platser: 15 stycken

Tillbaka

6. Filmkväll med filmklubben

Chills filmklubb visar en rolig och tankeväckande film. Till filmen snacksas det såklart! Snacksen som ingår äter vi upp på plats. Efter filmen diskuterar vi filmens innehåll. Vi återkommer när vi vet vilken film det blir. För anmälan, se relaterad info.

Datum: Måndagen den 8 juli
Ålder: 12-19 år
Tid: Klockan 18.00-23.00
Plats: Fritidsgården Chill, Dagagatan 4
Max antal platser: 20 stycken

Tillbaka

7. Dansvecka för alla, 6-9 år

Kom och prova på att dansa under en vecka. Huvuddelen av danskursen handlar om balett och modern dans men du kommer även att få testa på andra stilar. Lärare är Kulturskolans danslärare Karin Jemsby till hjälp kommer hon ha gästlärare. Tag med vattenflaska, dansvänliga kläder samt inne-gympaskor. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Måndag en den 15 juli till fredagen den 19 juli
Tid: Klockan 10.00-12.00
Ålder: 6-9 år
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Max antal deltagare: 20 stycken

Tillbaka

8. Dansvecka för alla, 10-15 år

Kom och prova på att dansa under en vecka. Huvuddelen av danskursen handlar om balett och modern dans men du kommer även att få testa på andra stilar. Lärare är Kulturskolans danslärare Karin Jemsby till hjälp kommer hon ha gästlärare. Tag med vattenflaska, dansvänliga kläder samt inne-gympaskor. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Måndag en den 15 juli till fredagen den 19 juli
Tid: Klockan 13.00-15.00
Ålder: 10-15 år
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Max antal deltagare: 20 stycken

Tillbaka

9. Bowling med tacobuffé

Kom och rulla klot som The Dude i Big Lebowski. Slå en strike och njut av en välsmakande tacobuffé. I besöket ingår: resan dit och hem, bowlingspel och tacobuffé. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Onsdagen den 24 juli
Ålder: 12-15 år
Resa dit: Samling vid Gnesta busstorg 13.00. Buss avgår 13.15
Resa hem: Vi anländer till Gnesta cirka klockan18.30
Max antal platser: 25 stycken

Tillbaka

10. Grillkväll med Chills filmklubb

En kväll med Chill och grill som följs av film. Chills filmklubb har valt ut en tankeväckande och underhållande film. Maten som ingår äter vi upp på plats. Efter filmen diskuterar vi filmens innehåll. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Torsdagen den 8 augusti
Ålder: 12-19 år
Tid: Klockan 18.00-23.00
Plats: Fritidsgården Chill, Dagagatan 4
Max antal platser: 20 stycken

Tillbaka

11. KomTek-dagar för alla som är 6-8 år

Kom och prova på att programmera och designa en robot eller en maskin. Med hjälp av lekfulla och utforskandet metoder får du prova på grunderna i programmering, teknik och design. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Måndagen den 12 augusti och tisdagen den 13 augusti
Ålder: 6-8 år
Tid: Klockan 10:00-12:00
Plats: Fritidsgården Chill, Dagagatan 4
Max antal platser: 10 stycken

Tillbaka

12. KomTek-dagar för alla som är 9-12 år

Kom och prova på att programmera och designa en robot eller en maskin. Med hjälp av utforskandet metoder och intressanta uppgifter får barnen prova på grunderna i programmering, teknik och design. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Måndagen den 12 augusti och tisdagen den 13 augusti
Ålder: 9-12 år
Tid: Klockan 13.00-16.00
Plats: Fritidsgården Chill, Dagagatan 4
Max antal platser: 10 stycken

Tillbaka

13. Kostymtillverkning och maskgestaltning

Under fem dagar får du vara med och designa och tillverka kostymer till Kulturskolans musikalsatsning en julsaga. Du får också lära dig hur du som skådespelare arbetar med spelteknik kring mask. Lunch ingår samtliga dagar. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Måndagen den 12 augusti till fredagen den 16 augusti
Ålder: 10-15 år
Tid: Klockan 10.00-16.00
Plats: Kulturskolan, Frejaskolan, Frejavägen 6-9 i Gnesta
Max antal platser: 17 stycken

Tillbaka

14. Prova på: Kulturskolan

Kom och prova på Kulturskolans verksamheter under hela två dagar. Du får spela olika instrument, prova på att spela teater, dansa och filmskapande. Lunch ingår båda dagarna. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Onsdagen den 14 augusti och torsdagen den 15 augusti
Ålder: 8-12 år
Tid: KLockan 10.00-15.00
Plats: Kulturskolan, Frejaskolan, Frejavägen 6-9 i Gnesta
Max antal platser: 20 stycken

Tillbaka

15. Tjejdag på Chill

Under en eftermiddag/kväll är alla tjejer välkomna till oss på Fritidsgården Chill för att hänga, samtal och äta en god måltid. Olika aktiviteter kommer också att anordnas. Middagen ingår. Tänk gärna i förväg på vad du vill göra denna dag. I samband med antagningsbekräftelsen tar vi gärna emot ditt förslag. För anmälan, se relaterad info.

Dag: Onsdagen den 14 augusti
Tid: Klockan 15.00-20.00
Ålder: 12-16 år
Plats: Fritidsgården Chill, Dagagatan 4 i Gnesta
Max antal platser: 14 stycken

Tillbaka

Senast publicerad 2019-05-28