Sörmlandssoffan 2017

bild på olika pratbubblor

Välkommen till Sörmlandssoffan - Sörmlands största mötesplats för företagare!

Sörmlandssoffan den 1 september 2017 satte fokus på länets näringsliv med spännande gäster, inspirerande intervjuer och aktuella nyheter.

Vi mötte superentreprenören och Årets Sörmlänning, Jan Persson, vd för Kilenkryssetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Musikalstjärnan  och hotellägaren Niklas Asknergård f.d Anderssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har under våren synts i TV4-programmet Alla bygger. Han underhöll även med glada historier från sina år som artist och hotellägare.
Gnestabon och inredningsarkitekten Maria Kingsleylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är programledare för tv-programmet Bygglov. Hon gav glada tips på hur du kan lyfta din inredning med enkla tips.
Mathantverkaren och Vingåkerbon Anders Möllerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vann två SM-guld i mathantverk med sin Rabarberglögg och blåbärssås Hot Blue. Han driver även en uppmärksammad blogg där han berättar om livet på landet. Vi fick höra intressanta berättelser om livet på landet.
Johanna Söderström saknade schyssta arbetskläder för kvinnor och Operoselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster föddes. Vi fick höra henne berätta om sin fantastiska företagsresa.
Under våren 2017 kom den roliga nyheten om att det internationella företaget Amazon förlägger en del av sin verksamhet i Katrineholm-Eskilstuna. Vi fick höra mer om historien bakom av Elisabeth Sjögren SBA och Dot Gade Kulovouri, Katrineholms kommun.
Vår infrastruktur är en viktig framgångsfaktor för vårt sörmländska näringsliv. Vad händer med väg 57? Gnesta kommuns kommunalråd, Ann-Sofie Lifvenhage berättade mer.
Och hur går det för Ostlänken? Anna Lövheim, näringslivspolitisk chef från Östsvenska handelskammaren förklarade.
Mikrobryggerierna i Sverige flödar som aldrig förr. Här i Gnesta kommun finns en lång tradition av ölbryggandet. Södermännens Hantverksbryggeri länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterbörjade i en liten skala men representeras redan på Systembolaget. Vi mötte de driftiga ölbryggarna i soffan.

Och så kom de glada choklad- och glasstillverkarna från Sternersborgs Chokladlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förbi med en grym Sörmlandspralin.

Härliga Julia Rosqvistlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster var som vanligt programledare!

Här kan du se Sörmlandssoffan!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arrangörer: Regionförbundet Sörmland och Gnesta kommun.
Sponsorer: Almi, Företagarna Trosa-Gnesta, Södertuna Slott och SN.

Senast publicerad 2017-09-13