2021-03-11

Dags att söka feriepraktik

Nu kan du som är född 2004 eller 2005 och är skriven i Gnesta kommun söka tre veckors feriepraktik. Ansökan är öppen från 15 mars till och med 4 april.

Som feriearbetare får du möjlighet att prova på ett av våra yrken under en begränsad tid med en handledare som stöd. Vi vill ge dig en chans att få arbetslivserfarenhet, knyta nya kontakter och bli inspirerad till ditt framtida yrkesval.

Du kan söka feriepraktik inom flera av Gnesta kommuns verksamheter och föreningar. Vi har platser inom äldreomsorg, hemtjänst, förskola, idrottsskola och serviceverksamheter som vaktmästeri, kök, park- och trädgårdsskötsel. Vi erbjuder feriearbete i två perioder och du kan få arbeta under en av dessa perioder.

  • Period 1: 21 juni - 11 juli v. 25, 26, 27.
  • Period 2: 19 juli - 2 augusti v. 29, 30, 31.

Du jobbar totalt 90 timmar, cirka 30 timmar per vecka. Lönen är 70 kronor per timme, semesterersättning tillkommer.

Hur gör jag för att söka?

Du som är född 2004 eller 2005 och är skriven i Gnesta kommun är välkommen att registrera din ansökan här Länk till annan webbplats.. Har du svårigheter att skicka in din ansökan elektroniskt är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Ansökan är öppen från 15 mars till och med 4 april.

När får jag svar?

I slutet av april får du besked om du blivit erbjuden en plats eller inte. Tänk på att du måste tacka ja eller nej till platsen.

Hur görs urvalet?

Tyvärr kan vi inte garantera alla en plats på grund av pågående pandemi. Vi kommer att prioritera dig som är född 2004 som inte fick feriepraktik sommaren 2020 samt dig som har minst en förälder som har ekonomiskt bistånd från kommunen.

Har du fler frågor?

Har du frågor om feriearbete kan du mejla till oss, se relaterad information. Du kan också kontakta Stöd till arbete (vardagar mellan 08.00-17.00). Ring kommunens servicecenter och be om att bli kopplad till ansvarig för feriearbeten, se relaterad information.

Varmt välkommen med din ansökan!