2020-02-03

Gnesta Näringslivsgala 1 februari 2020 Södertuna Slott - vinnarna.

Årets Företagare 2020 - Hemköp Gnesta

Årets Företagare - Hemköp Gnesta

Mingel, prisutdelning och närproducerat på menyn. Under helgen genomfördes Gnesta Näringslivsgala på Södertuna Slott

  • Företagarna Trosa -Gnestas pris Årets Företagare tilldelades Gnesta Hemköps Andreas Norlin och Jessica Norlin. Motivering: Årets företagare är en utvecklingsinriktad, stabil och långsiktig aktör i Gnestas näringsliv och i Gnesta handel. Företagarna har en stark lokal förankring med stort engagemang för både föreningsliv och för människor i starten av sitt yrkesliv. Genom ständig utveckling av sortiment och kundupplevelse fungerar deras marknadsplats även som mötesplats för såväl ortsbor som sommargäster då de inhandlar sina dagligvaror.
  • Priset Årets Nyföretagare tilldelades Daniel Bentancor, Gnesta Chark. Motivering: Att starta tillverkning av charkuterier av högsta kvalitet och etablera en gårdsbutik med exklusivt sortiment i en kommun av Gnestas storlek visar prov på stort mod och engagemang. Gårdsbutiken drivs nu framgångsrikt och lockar kunder från både när och fjärran.
  • Gnesta Handels pris Årets profil tilldelades Mattias Larsson, Gnesta Järn & Färg. Motivering: Kundernas val av Mattias Larsson Gnesta Järn & Färg som Årets Profil är tydligt i sin motivering. Fixar alltid det man behöver. Alltid glad & trevlig och med ett bra sortiment. Tydligare än så kan en motivering inte vara
  • LRFs Landsbygdspris tilldelades Arne Andersson, Blacksta. Motivering: Arne Andersson har under hela sitt liv arbetat, bott o verkat i Blacksta by Gåsinge socken. Han har under sin tid som verksam lantbrukare skapat ett landsbygdsföretag som för närvarande sysselsätter och försörjer ett flertal familjer. På grund av en framtidstro och nyskapande satsningar vidmakthåller Arne det öppna landskapet genom en djurhållning som medför betade ängar och hagar. Han skapar även möjligheter till boende på landsbygden genom varsam renovering av gårdens fastighetsbestånd.

Gnesta Näringslivsgala är ett samarbete mellan Gnesta kommun, Företagarna Trosa- Gnesta, Gnesta Handel, LRF och Södertuna Slott Med stöd av Handelsbanken Swedbank, SEB och Åkersbergs Ytafik