2018-10-02

Gnestas näringslivsklimat fortsatt starkt

Svenskt näringsliv släppte idag den 2 oktober 2018 sin ranking av näringslivsklimatet. Gnesta ligger fortsatt topp 60 av Sveriges 290 kommuner med bäst företagsklimat och näst bäst i Sörmland.

Idag, den 2 oktober 2018, har årets ranking av företagsklimatet, från Svenskt näringsliv presenterats och Gnesta hamnar på plats 58, vilket är ett litet tapp på två placeringar jämfört med i fjol.

Det samlade omdömet av företagsklimatet är 3,7 vilket är det näst högsta resultatet hittills.

Uppgången baseras på en förbättring på flera olika enkätområden. Skolans, medias och tjänstepersonernas attityder till företagande ökar. Ökar gör också myndighetsutövningen i form av tillämpning av lagar och regler, upphandlingen och service till företag.

Minskar gör allmänhetens attityder till företagande liksom kommunens konkurrens med företag.

- Resultatet av rankingen visar tydligt att vi ligger kvar på en fin andra plats i Sörmland och bland topp 60 av Sveriges alla 290 kommuner. Vi fortsätter arbetet med att leverera ett näringslivsklimat av hög klass för att företagare i Gnesta kommun ska vara nöjda med att bo, leva och verka i vår kommun, säger Anna Sandklef, näringslivschef.

Vill du läsa mer om rankingresultaten och alla delområden klicka på www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats och välj Gnesta kommun.