2023-02-20
Skolbänkar med anteckningsblock och penna placerade på bänkarna.

Kurs i eget företagande

Funderar du på att starta företag? Eller har du precis startat? Missa inte den kostnadsfria starta eget-kursen som ger dig grundstenarna till ett hållbart företagande.

Vid fyra tillfällen har du möjlighet att lära dig mer om affärsplan, ekonomi, marknadskommunikation, försäkringar och skatteregler.

Utbildningen ges av organisationen NyföretagarCentrum i Östra Sömland i samverkan med Gnesta kommun. Inga förkunskaper krävs.

Kursstart våren 2023

Vi startar den första delen den 7 mars. Därefter ses vi den 14 mars, 21 mars och den 28 mars. Varje kurstillfälle är fristående vilket innebär att du själv väljer vilka delar du vill delta i.

Kursprogram


Del 1: Affärsplan, bolagsformer och verksamt.se.

Delmål 1: Kom igång med arbetet att ska din egna affärsplan. Se vilka registreringar som din verksamhet behöver och var du hittar information om företagande.

Del 2: Budgetera, ekonomiska termer och bokföring.

Delmål 2: Förstå hur en budget fungerar för att kunna göra don egna resultat- och likviditetsbudget. Förstå ekonomiska termer /begrepp och varför du behöver bokföring.

Del 3: Försäljning och marknadsföring.

Delmål 3: Hur når jag ut med min produkt/tjänst? Lär dig om säljprocessen och marknadsföringens möjligheter, både digital och fysiskt.

Del 4: Försäkringar, trygghet och momskunskap.

Delmål 4: Vad är medvärdesskatt och hur fungerar den. Hur skapar jag en trygg ekonomisk situation som egenanställd?


För mer information och anmälan, se relaterad information.

Varmt välkommen!