2020-08-05

Nyföretagandet växer i Gnesta kommun

I Nyföretagarbarometern presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län. I år kan vi se en positiv ökning.

I Gnesta kommun har nyföretagandet växt jämfört med 2019 vilket är mycket glädjande siffror. I juli startade åtta nya företag vilket innebär att nyföretagandet ökar med 53,3 % jämfört med 2019. Endast en konkurs har registrerats under juli månad.

Med 320 nya företag på 7 månader så är ökningen för Östra Sörmland 28 % jämfört med 2019 medan nyföretagandet i riket ökat med 8 %.

bild på en tabell

Kostnadsfri rådgivning

Nyföretagarcentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande. Rådgivningen är helt kostnadsfri tack vare vårt nätverk av samarbetspartners som stöder oss, både med finansiella medel och med personlig expertis och engagemang. Vill du veta mer om Nyföretagarcentrum Östra Sörmland? Se relaterad info.